Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το ψάρι

    Βιολόγοι της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια πιστεύουν ότι φιλοξενούν το παλιότερο ενυδρείο στον κόσμο. Μάλιστα σε αυτό λένε ότι ζει και το γηραιότερο ψάρι στον κόσμο, που λέγεται Methuselah. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Methuselah, ένα αυστραλιανό Δίπνοο, είναι περίπου 90 ετών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1947 στο San Francisco Chronicle, όπως σημείωσε η εφημερίδα.

    Μεταφέρθηκε στο μουσείο του Σαν Φρανσίσκο το 1938 απευθείας από την Αυστραλία και περιγράφηκε ως ο «συνδετικός κρίκος που λείπει μεταξύ χερσαίων και υδρόβιων ζώων», εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το Associated Press. Τώρα ζυγίζει 40 κιλά και έχει μήκος περίπου 1.200 μέτρα.

    Αξιοσημείωτη είναι κι η διατροφή του. Τρέφεται με βιολογικά βατόμουρα, σταφύλια, μαρούλι μαζί με ψάρια, μύδια, γαρίδες και γαιοσκώληκες. Το αγαπημένο του φαγητό είναι τα σύκα, αν και η 90χρονη είναι κάπως τρελή, ανέφερε το AP. Τρώει σύκα μόνο όταν είναι φρέσκα και στην εποχή τους και δεν καταδέχεται αν είναι κατεψυγμένα.

    «Της προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε και ελπίζουμε να ζήσει όσο μπορεί», είπε ο Allan Jan, ανώτερος βιολόγος στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια και φύλακας του ψαριού. Πιστεύουν ότι είναι θηλυκού γένους, αν και δεν είναι 100% σίγουροι. Ο μόνος τρόπος να το επιβεβαιώσουν είναι μέσω αιμοληψίας, κάτι που είναι επικίνδυνο δεδομένης της ηλικίας του ψαριού. Σκοπεύουν να συλλέξουν ένα μικροσκοπικό δείγμα από το πτερύγιο της για να το στείλουν σε ερευνητές στην Αυστραλία, οι οποίοι μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για το ψάρι.

    Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το ψάρι

    Κέρδισε τον τίτλο του γηραιότερου ψαριού μετά το θάνατο του παππού του, το 2017, ενός 95χρονου ψαριού που έμενε στο Shedd Aquarium του Σικάγο. Οι Δίπνοοι είναι ένα απειλούμενο είδος και δεν μπορεί πλέον να εξαχθεί από την πατρίδα του την Αυστραλία. Λόγω της κατάστασης αυτής, είναι απίθανο το ενυδρείο του Σαν Φρανσίσκο να προμηθευτεί άλλο ψάρι όταν πεθάνει ο Methuselah.

    Το ενυδρείο της Καλιφόρνια έχει επίσης δύο άλλα αυστραλιανά ψάρια της ίδιας κατηγορίας, αν και κανένα από αυτά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ο Methuselah. Τα ζώα μπορούν να ζήσουν από 60 έως 100 ετών, σύμφωνα με το Μουσείο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

    Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια, η οποία φιλοξενεί ένα ενυδρείο, ένα μουσείο φυσικής ιστορίας και ένα πλανητάριο.