Πίνακας Περιεχομένων
  1. Οι νέες προσεγγίσεις που εξετάζονται στην Σανγκάη – Είναι αποτελεσματικός ο τρόπος της Κίνας;

  12 ακόμη θανάτους ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές της Σανγκάης, με τον αριθμό να «σκαρφαλώνει» τους 48. Το νούμερο αυτό, λόγω της μηδενικής ανοχής στον Covid-19 που υιοθετεί η Κίνα, δεν θα επιτρέψει να γίνει κάποια χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που κρατούν τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής σε lockdown από τα τέλη Μαρτίου.

  Τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει νέα χαλάρωση έως ότου μηδενιστούν τα νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές καραντίνας.

  Η πόλη αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ενδημικό κύμα μέχρι τώρα σε ολόκληρη την Κίνα. Κατέγραψε την Μ. Παρασκευή 20.634 ασυμπτωματικά περιστατικά μετάδοσης στην κοινότητα, από 15.698 μία ημέρα νωρίτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με συμπτώματα ανήλθε στα 2.736 χθες από 1.931 προχθές 21η Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας διαμορφώθηκε χθες σε 218 από 250 μια ημέρα νωρίτερα.

  Η διάμεση ηλικία των ασθενών οι οποίοι κατέληξαν ήταν τα 88 έτη, σύμφωνα με τις αρχές της Σαγκάης. Όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστοι.

  Οι νέες προσεγγίσεις που εξετάζονται στην Σανγκάη – Είναι αποτελεσματικός ο τρόπος της Κίνας;

  «Μια στρατηγική που χρειάζεται άμεση εφαρμογή είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού με ενισχυτική δόση στους ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες και να δούμε εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εμβόλια mRNA», δήλωσε η Τζάγια Ντάντας, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν της Αυστραλίας, η οποία παρακολουθεί την έξαρση στη Σαγκάη.

  Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα δεν διαθέτει ακόμα δικά της εμβόλια mRNA και έχει επιλέξει να μην εισάγει αυτά που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

  Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, ειδικοί σε θέματα υγείας στην πόλη Τζιλίν, στη βορειοανατολική Κίνα, εκεί όπου εντοπίζεται μια ακόμα έξαρση του κορωνοϊού, δήλωσαν ότι τα κινεζικά εμβόλια είναι έως τώρα αποτελεσματικά αν και παραμένει απρόβλεπτη η εμφάνιση νέων στελεχών COVID-19.

  Παρόλο που έχουν βρεθεί σε καθεστώς περιορισμού για περισσότερο από 30 ημέρες, ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών καταγράφουν νέα κρούσματα, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης της Κίνας.

  *Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Μαριούπολη: Νέο ομαδικό τάφο αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες – Νέες εξελίξεις στην Ουκρανία

  Madeleine McCann: Για πρώτη φορά υπάρχει και επίσημα ύποπτος για την εξαφάνισή της

  Julian Assange: Το δικαστήριο διέταξε την έκδοση του στις ΗΠΑ – Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 175 ετών