Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τώρα, η ουκρανική προεδρία έβγαλε σχετική ανακοίνωση για την παρουσία του Sean Penn:

  Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και σκληρές μάχες μαίνονται σε πολλές περιοχές, ο Sean Penn βρέθηκε εκεί ώστε να γυρίσει το πολεμικό ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει εδώ και κάμποσους μήνες, όπως γράφει το Variety. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός παρακολούθησε από κοντά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να μιλούν για την κρίση στη χώρα, ενώ συνομίλησε και τον Volodymyr Zelenskyy για την εξέλιξη του πολέμου.

  Την τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί ο Sean Penn την χώρα, ήταν τον Νοέμβριο του 2021, όταν και άρχισε να προετοιμάζεται για το ντοκιμαντέρ συνομιλώντας με τον ουκρανικό στρατό. Μάλιστα, φωτογραφίες από το ταξίδι του εκεί, κυκλοφόρησαν από την Υπηρεσία Τύπου της Ουκρανικής Επιχείρησης Μικτών Δυνάμεων.

  Τώρα, η ουκρανική προεδρία έβγαλε σχετική ανακοίνωση για την παρουσία του Sean Penn:

  «Αμερικανός ηθοποιός και κινηματογραφιστής, ο νικητής Όσκαρ Sean Penn έφτασε στην Ουκρανία. Ο σκηνοθέτης ήρθε στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Sean Penn είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας του είναι ευγνώμων για την επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας. Ο ηθοποιός επισκέφθηκε το Γραφείο του Προέδρου και βρέθηκε στην ενημέρωση Τύπου του συμβούλου του επικεφαλής του Γραφείου του Αρχηγού Κράτους Mikhail Podol και της Αντιπροέδρου-υπουργού Επανένταξης στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, Irina Vere Ουκ. Μίλησε στους δημοσιογράφους, στους στρατιωτικούς μας, είδε πώς υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας. Ο Sean Penn επιδεικνύει το θάρρος που πολλοί άλλοι, ειδικά οι δυτικοί πολιτικοί, στερούνται. Όσο περισσότεροι τέτοιοι άνθρωποι, αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, υποστηρίζουν τον αγώνα για ελευθερία, τόσο πιο σύντομα θα είναι δυνατό να σταματήσει τη μαζική επίθεση η Ρωσία. Ο σκηνοθέτης έχει ήδη φτάσει στην Ουκρανία από τον Νοέμβριο του 2021. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ντοκιμαντέρ επισκέφθηκε το Πριαζόφ και συνομίλησε με τον ουκρανικό στρατό».

  Τα πρωτοσέλιδα στα ξένα ΜΜΕ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – «Το αίμα της… στα χέρια του»

  Σημειώνεται, πάντως, πως ο ηθοποιός έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών αντιπολεμικών και ανθρωπιστικών επιχειρήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Το ντοκιμαντέρ Discovery Plus του 2020, Citizen Penn, αφηγήθηκε τις προσπάθειες του ηθοποιού για τη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Community Organized Relief Effort, επίσης γνωστή ως CORE, ως απάντηση στους σεισμούς στην Αϊτή του 2010. Η CORE ανέπτυξε επίσης ομάδες για να βοηθήσει με τον COVID-19 δοκιμών και εμβολίων σε όλη τη χώρα.