Πίνακας Περιεχομένων
    1. Σεισμός: Πτώση βράχων στο Ναυάγιο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση, που έλαβε χώρα στις 10:36 σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δύο νησιά του Ιονίου κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. «Παρά το γεγονός ότι έγινε έντονα αισθητός στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι μια περιοχή που δημιουργεί σεισμούς και είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Εκτιμούμε ότι ανήκει στην τρέχουσα σεισμικότητα», δήλωσε  στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ευθύμιος Λέκκκας.

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας  Άκης Τσελέντης. Όπως χαρακτηριστικά, είπε:  «Δεν προκαλεί ανησυχία ο σεισμός στην Κεφαλονιά». Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

    Στις 11:00 σημειώθηκε άλλος ένας μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 5,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μεγάλη διάρκεια.

    Η σεισμική δόνηση έγινε, σύμφωνα με αναφορές, αισθητή σε Ναύπακτο, Ιωάννινα, Πάτρα και Αγρίνιο. Μέχρι και τις 11:16 στην περιοχή έχουν καταγραφεί επτά μετασεισμοί.

    Σεισμός: Πτώση βράχων στο Ναυάγιο

    Από τον σεισμό, μάλιστα, αποκολλήθηκαν βράχοι στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου όπως είχε προειδοποιήσει πριν από μερικά 24ωρα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με το λιμεναρχείο Ζακύνθου να απαγορεύει για προληπτικούς λόγους την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

    H ατζέντα του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: Επιταγή ακρίβειας, επιδότηση ενοικίου, μέτρα για την ενεργειακή κρίση