Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το σκάνδαλο partygate μπορεί να «ρίξει» τον Boris Johnson

    Να επιβληθούν 20 πρόστιμα για το σκάνδαλο Partygate, που σχετίζεται με τις παραβάσεις των μέτρων κατά τη διάρκεια του lockdown στην Downing Street και το Whitehall, συνιστά η Μητροπολιτική Αστυνομία. Δώδεκα γεγονότα διερευνώνται μεταξύ Μαΐου 2020 και Απριλίου 2021, έξι από τα οποία φέρεται να παρέστη ο Πρωθυπουργός, Boris Johnson.

    Τα πρόστιμα, που επιβάλλονται, δεν σημαίνει ότι αφορούν 20 άτομα, καθώς κάποιοι ενδέχεται να λαμβάνουν περισσότερες από μία ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών. Σε ανακοίνωσή της, η Scotland Yard ανέφερε ότι οι υποθέσεις παραπέμπονται σήμερα στο Γραφείο Ποινικού Μητρώου ACRO, το οποίο θα έχει την ευθύνη για την έκδοση ειδοποιήσεων καθορισμένων ποινών, οι οποίες ορίζονται σε 100 λίρες για το πρώτο αδίκημα.

    Αν και θα δοθούν αρχικά 20 ειδοποιήσεις σταθερών ποινών (FPN), αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες. Στην έρευνα που ονομάζεται Operation Hillman, οι αξιωματικοί ζήτησαν από περίπου 100 μέλη του προσωπικού της Downing Street και από το Whitehall, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια ως μέρος της έρευνας. Και ο Boris Johnson κλήθηκε να απαντήσει σε αυτό και να αναφέρει τον λόγο που παραβρέθηκε στις συναθροίσεις.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός απολογήθηκε για τα όσα διαδραματίστηκαν και σχετίζονται με το σκάνδαλο partygate. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν παρών σε τουλάχιστον τρεις συγκεντρώσεις, που σύμφωνα με εκείνον ήταν αναγκαίες και σχετίζονταν με τη δουλειά τους.

    Το σκάνδαλο partygate μπορεί να «ρίξει» τον Boris Johnson

    «Ζητήσαμε από τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα να κάνουν τις πιο ασυνήθιστες θυσίες – να μην συναντήσουν αγαπημένα πρόσωπα, να μην επισκεφτούν συγγενείς πριν πεθάνουν και καταλαβαίνω τον θυμό που νιώθουν. Αλλά δεν αρκεί να λέμε συγγνώμη. Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και πρέπει να μάθουμε», είχε πει ο Johnson.

    Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Angela Rayner, είπε ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί εάν του επιβληθεί πρόστιμο για το σκάνδαλο του partygate, σύμφωνα με την Indepedent. «Εάν επιβληθεί πρόστιμο στον Πρωθυπουργό επειδή έχει παραβιάσει τους δικούς του κανόνες, τότε νομίζω ότι η θέση του είναι αβάσιμη», είπε.

    Ακόμα, παραμένει αβέβαια το αν θα παραιτηθεί ο Johnson σε περίπτωση που «φάει πρόστιμο», με υπουργούς της κυβέρνησής του να αρνούνται να απαντήσουν. Ο Will Quince, μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει: «Κατανοώ το τεράστιο δημόσιο ενδιαφέρον. Καταλαβαίνω απόλυτα τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε. Τα γεγονότα που συνέβησαν δεν έπρεπε να έχουν συμβεί. Ως υπουργός Παιδείας και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δεν είναι σωστό να σχολιάσω».

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Το κορίτσι θαύμα των ΗΠΑ: Έγινε δεκτή από 49 κολέγια και έλαβε υποτροφία 1 εκατ. δολάρια

    Biden: Οι 9 λέξεις που μπορεί να σημαίνουν πολλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

    Volodymyr Zelensky προς Δύση: «Φοβάστε τη Ρωσία και αυτό σας κάνει συνεργούς»