Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ο Kaymakci θεωρεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ «σημαντικότερη» από άλλες

  Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπολύει η Τουρκία. Αυτήν την φορά, έρχονται δια του στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Faruk Kaymakcı, μιλώντας σε Πορτογάλους δημοσιογράφους.

  Ο ίδιος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ σε ομηρία».

  «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», σημείωσε.

  Ο Kaymakci θεωρεί την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ «σημαντικότερη» από άλλες

  Ο Kaymakci είπε ακόμη πως: «Ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιαδήποτε άλλη ένταξη. Επειδή καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει ο ριζοσπαστισμός στην Ευρώπη και να βοηθήσει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανένα μέλος δεν μπορεί να συμβάλει στον σεβασμό όλων των χρωμάτων και όλων των διαφορών εντός της ΕΕ, στη συμβίωση και τη σταθερότητα όσο η Τουρκία».

  Επίσης, είπε ότι «το μεγαλύτερο όφελος από την ένταξη της Τουρκίας για την ΕΕ θα είναι ότι θα είναι μια κοσμική χώρα με μουσουλμανική πλειοψηφία», και πρόσθεσε ότι οι συνεισφορές της Τουρκίας στην οικονομία, την άμυνα, την ασφάλεια, τη γεωπολιτική και άλλα ζητήματα δεν μπορούν να αγνοηθούν.

  Ακόμη, σημειώνει πως η Τουρκία μπορεί να παίξει ρόλο στο «άνοιγμα» της ΕΕ στη Μέση Ανατολή.

  «Στα μάτια του μουσουλμανικού κόσμου, η Ευρώπη είναι ένας τόπος όπου διατυπώνονται κατηγορίες για ιμπεριαλισμό, προκατάληψη, χαμηλή ανοχή και μερικές φορές ρατσισμό. Η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα της ΕΕ στη Μέση Ανατολή και σε άλλους πολιτισμούς και στην εξάλειψη της κακής εικόνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπληρώνει.

  Ωστόσο, αναφέρει ότι η συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, της μετανάστευσης και της ενέργειας δεν μπορεί να ενισχυθεί λόγω της στάσης των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων ηγετών.

  «Αυτό πρέπει να τελειώσει, έχουμε δείξει πολλή υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότατη κρίση. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ στους τομείς της ενέργειας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας, εξετάζοντας την Τουρκία ως χώρα που βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στην Ένωση», είπε.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  «Έβλεπε πορνό και μας έβαζε να του κάνουμε μασάζ»: Καταγγελίες για προπονητή kick boxing στην Κρήτη από 8 ανήλικους

  Τουρκία: Ο λόγος που άλλαξε το διεθνές της όνομα της η γειτονική χώρα – Πώς θα την αποκαλούν από εδώ και πέρα;

  Το βιολί του Τσαβούσογλου: «Θα θέσουμε ζήτημα κυριαρχίας των νησιών που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»