Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, Ειρήνη Παπά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, κόσμο. Η ίδια διέπρεψε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανάμεσα στις ερμηνείες της ξεχωρίζει αυτή στην ταινία  «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Ρόδο.

    Στη βασιλική πρεμιέρα της ταινίας, στο Λονδίνο, η Ειρήνη Παπά έλαμψε με το royal chic look της φορώντας ένα στράπλες ντραπέ λευκό φόρεμα με φουλάρι περασμένο στον λαιμό, ενώ ένα ζευγάρι ψηλά γάντια σε λευκό συμπλήρωσαν το επίσημο look της.

    Μάλιστα, σε μια σπάνια φωτογραφία, η Ειρήνη Παπά αποτυπώνεται να υποκλίνεται και να λαμβάνει τα συγχαρητήρια της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία ήταν επίσημα ντυμένη με την τιάρα της. Η εν λόγω φωτογραφία τραβήχτηκε το 1961.

    «Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει τα συγχαρητήρια της στην Ειρήνη Παπά μετά την Βασιλική πρεμιέρα της ταινίας “Τα κανόνια του Ναβαρόνε”, το 1961. Το φιλμ είχε γυριστεί στην Ελλάδα και ήταν μια από τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στις οποίες είχε συμμετάσχει η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός» γράφει στο ποστ της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

    Μάλιστα, η Ειρήνη Παπά και η βασίλισσα Ελισάβετ είχαν ένα κοινό: Ήταν συνομήλικες γεννημένες και οι δυο το 1926 με λίγους μήνες διαφορά, και πέθαναν σε ηλικία 96 ετών με διαφορά λίγων ημερών.