Μία σπάνια ανακάλυψη έγινε από ομάδα επιστημόνων στον Κόλπο του Μεξικού, όπου βρέθηκε ναυάγιο που φαίνεται να συνέβη πριν από 207 χρόνια. Το συγκεκριμένο εύρημα ρίχνει φως στην ζωή των Αφρικανών και Αυτοχθόνων πληθυσμών στις αρχές του 18ου αιώνα, οι οποίοι είχαν και άλλους ρόλους εκτός από το να πωλούνται ως σκλάβοι. Στο συγκεκριμένο καράβι, σύμφωνα με την ιστορία της Μασαχουσέτης, μαύροι και αυτόχθονοι ναυτικοί ήταν κανονικά μέλη του πληρώματος. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του, ο ναυτικός Paul Cuffe, ήταν γιος απελευθερωμένου μαύρου σκλάβου πατέρα και αυτόχθονης μητέρας.

    Το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο έφερε το όνομα «Industry» (μτφρ. «βιομηχανία») χάθηκε στις 26 Μαίου του 1836 μετά από μία έντονη καταιγίδα, όπως είχε γίνει γνωστό από σχετικά έγγραφα της εποχής. Παρά το ναυάγιο, το πλήρωμα του καραβιού κατάφερε να σωθεί. Σύμφωνα με ένα άρθρο από τον δημοσιογράφο Robin Winters, γραμμένο τον Ιούνιο του 1836, το πλήρωμα του Industry διασώθηκε από ένα άλλο καράβι του Westport, το Elizabeth. 
    A mosaic of images from the NOAA video of the brig Industry wreck site shows the outline in sediment and debris of the hull of the 64-foot by 20-foot whaling brig.

    Τα απομεινάρια του Industry στον βυθό. (Πηγή φωτογραφιών: NOAA Ocean Exploration)

    To ξύλινο καράβι 20 μέτρων που ανακάλυψαν οι ερευνητές του National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) φαίνεται να χτίστηκε το 18 Westport της Μασαχουσέτης. Τo Industry είχε ως βασικό ρόλο το κυνήγι αρσενικών φαλαινών ώστε να πουλά το κρέας και το λάδι τους. Ψάχνοντας για φάλαινες στον Ατλαντικό, στην Καραϊβική και στον Κόλπο του Μεξικού βρέθηκαν εν μέσω μία καταιγίδας που φάνηκε μοιραία για το πλοίο.

    «Το συγκεκριμένο εύρημα είναι πολύτιμο για την αφροαμερικάνικη ιστορία καθώς αποδεικνύει τον ενεργό ρόλο πολλών μαύρων στην αμερικανική κοινωνία της Μασαχουσέτης του 18ου αιώνα» αναφέρει ο Don Graves, διευθύνων μέλος του ΝΟΑΑ.