Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Τάτση

    Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση του δικηγόρου και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ,  Αγαμέμνονα Τάτση. Η γεμάτη σεξιστικά σχόλια  αναφέρει ότι λόγω των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και ρεύμα, οι γυναίκες της οικογένειας θα αναγκαστούν να κάνουν βίζιτες. «Αγαπημένε δεξιέ ”οικογενειάρχη” φαντάζομαι δε θα στεναχωρηθείς που η γυναίκα και η κόρη σου θα κάνουν βίζιτες για να πληρωθεί το ρεύμα και το αέριο», συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Κολομβία και την Ταϊλάνδη.

    «Βέβαια ακόμα και εκεί οι κυβερνήσεις θα δίναν τα λεφτά στο ρεύμα και όχι σε λίστες σαν του Πέτσα για να σου πούνε αύριο ότι δεν τρέχει και τίποτα που η κόρη σου έγινε πο***να και ότι εσύ πρέπει να είσαι υπερήφανος για την επιλογή σου το 2019», συμπλήρωσε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

    Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή», Άγγελος Τσέκερης, έσπευσε να σχολιάσει την επίμαχη δημοσίευση. «Στον τοίχο του παρολίγον υποψηφίου μας για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Αγαμέμνων Τάτση διεξάγεται από εχθές η πιο γόνιμη, ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ που έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Τελικά παίρνω πίσω ότι είπα, οι δημοκρατικές διαδικασίες βάσης είναι γεμάτες αλήθεια και ειλικρίνεια. Και είναι πολύ ανακουφιστικό να βλέπουμε κάποιες στιγμές καθαρά ποιοι είμαστε, πριν ξαναρχίσουμε να παριστάνουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι. Hasta la victoria siempre!».

    ανάρτηση Τάτση

    Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Τάτση

    Προφανώς και η ανάρτηση πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων και σχολιάστηκε αρνητικά ακόμα και από «συντρόφους» του. Πολλοί αναφέρουν ότι η ανάρτηση είναι προσβλητική και σεξιστική, ενώ κάποιοι ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει. Ο ίδιος προχώρησε σε διαδοχικές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, Αρχικά, ανέφερε πως πολλοί τον κάλεσαν για «νουθεσίες», ωστόσο εκείνος «δεν παίρνει πίσω ούτε μια λέξη».

    «Και να ξέρουν κάποιοι ότι το κοινωνικό πρόβλημα είναι εδώ, ανάμεσα μας. Δεν είναι ούτε σε άλλον πλανήτη, ούτε σε κάποια άλλη θεωρητική διάσταση. Και ότι η πηγή του προβλήματος είναι η κοινωνική ανισότητα που προκαλεί ο φιλελευθερισμός, ο οποίος δεν θα ανατραπεί ούτε με φιλολογικά τέια κυριών, ούτε με ιδεολογικές ενδοσκοπήσεις».

    «Εκείνο που μπορώ εγώ να διαβεβαιώσω, είναι ότι δεν θα σιωπήσω. Και κυρίως δεν θα γίνω ποτέ “αριστερός της γυάλας”, διότι κάποιοι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα υπερασπιστήκαμε στη ζωή μας σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά στο πεδίο της μάχης».

    Για όσους/όσες θεώρησαν την πρώτη ανάρτησή του σεξιστική, έγραψε: «Όταν αδυνατείς να καταλάβεις ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δημιουργούν και συνθήκες εκπόρνευσης, προφανώς είσαι ανεπαρκής. Όταν την κριτική απέναντι σ’ αυτή την τραγική διαπίστωση, την αντιλαμβάνεσαι ως “σεξισμό”, δεν είσαι αριστερός. Όταν ΧΑΛΚΕΥΕΙΣ το νόημα μίας ανάρτησης, θεωρώντας ότι προάγει την εκπόρνευση, ή θίγει τις γυναίκες, είσαι απλά αριστεριστής. Όταν στην κριτική σου στον συντάκτη, μπλέκεις και τη γυναίκα του, είσαι απλά αλήτης».

    Παρότι φαινόταν αδίστακτος στις πρώτες αναρτήσεις του, τελικά ζήτησε συγγνώμη από όσους θίχτηκαν, τονίζοντας πως «το λεκτικό μου ύφος θα μπορούσε να είναι ηπιότερο και ότι αυτό που χρησιμοποίησα, μπορεί δικαίως να προκάλεσε».