Σε ηλικία 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Foo Fighters, Taylor Hawkins. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έριξαν φως στα αίτια θανάτου του, που προκλήθηκε λίγο πριν την έναρξη μιας ακόμη συναυλίας. «Η τοξικολογική εξέταση εντόπισε 10 ουσίες μέχρι στιγμής στον οργανισμό του Taylor Hawkins, συμπεριλαμβανομένων κάνναβης, αντικαταθλιπτικών, βενζοδιαζεπινών και οπιούχων», ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές.

  Αναφορικά με πληροφορίες, ο ίδιος παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο γιατρός έσπευσε στο ξενοδοχείο και επιχείρησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς αποτέλεσμα. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κολομβίας τόνισε ότι εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα και θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα. «Το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής συνεχίζει να διεξάγει τις απαραίτητες ιατρικές μελέτες για να εξακριβώσει την αιτία θανάτου», πρόσθεσε.

  Το συγκρότημα των Foo Fighters επρόκειτο να εμφανιστεί στην Μπογκοτά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Estéreo Picnic. Η συναυλία ακυρώθηκε και οι θεατές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ντράμερ.

  Ο Hawkins εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1997 και πέρα από τις ικανότητές του στα ντραμς είχε γράψει αρκετά τραγούδια. Οι Foo Fighters ακύρωσαν τις υπόλοιπες συναυλίες τους στη Νότια Αμερική. Η είδηση του θανάτου του Hawkins συγκλόνισε τους οπαδούς, με χιλιάδες να ανάβουν κεριά και να κρατούν ενός λεπτού σιγή έξω από τον χώρο όπου επρόκειτο να παίξουν. Αφιερώσεις έγιναν από τον κόσμο της ροκ και όχι μόνο. Ο  Ozzy Osbourne δήλωσε ότι ο Hawkins ήταν «ένας καταπληκτικός μουσικός», ενώ ο Mick Jagger χαρακτήρισε την είδηση «απίστευτα θλιβερή».

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  JK Rowling: «Ταπώνει» τον Putin αφού την χρησιμοποίησε ως απόδειξη της «κουλτούρας ακύρωσης» της Δύσης

  Bad Vegan: Πώς η βασίλισσα της βίγκαν ωμοφαγίας κατέληξε στη φυλακή

  Με πληροφορίες από BBC