Το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο, αναμένεται να αρθεί στις 15 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.  «Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

  Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων. Οι αλλαγές αφορούν «τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι με βάση τις συστάσεις της επιτροπής θα ληφθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

  Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα είχε προαναγγείλει την αναστολή του μέτρου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ανέφερε πως το καλοκαίρι οι μη εμβολιασμένοι άνω των 60 δε θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο, που επιβλήθηκε στις αρχές του χρόνου.

  Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα». Ακόμα, η Μίνα Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα, τότε μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη απελευθέρωση. Τέταρτη δόση εμβολίου, όπως ανέφερε, δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

  Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε μιλήσει προηγουμένως για την αναστολή και δύο μέτρων. «Είμαστε κοντά στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο αν το επιβάλλουν οι συνθήκες θα επανέλθει» είπε.

  Σχετικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε πως «όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί, έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Putin: Τα πυρηνικά μικρής κλίμακας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

  Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα 3 νεκρά κορίτσια – Η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις

  Julian Assange: O ιδρυτής των WikiLeaks παντρεύεται την σύντροφό του στη φυλακή