Πίνακας Περιεχομένων
  1. Πλεύρης: Δεν μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα
  2. Τέταρτη δόση εμβολίου

  Τέλος της πανδημίας δεν υπάρχει, ωστόσο χωρίς μέτρα αναμένεται να είναι ο Μάρτιος, όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου, πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό».

  Ωστόσο, όμως, εκεί που έδωσε την πιο αισιόδοξη εικόνα, τόνισε πως «όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας  αλλά να είναι προετοιμασμένη».

  Όπως σημείωσε, επίσης, «ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορωνοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι ακόμα και αν έχει την φυσιολογική κίνηση θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από τις απλές γρίπες».

  Ουκρανία: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Ρωσία έστειλε 7.000 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα

  Πλεύρης: Δεν μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα

  «Τα κρούσματα είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στη μετάλλαξη Όμικρον η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

  Τέταρτη δόση εμβολίου

  Όσον αφορά στην τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα από τους επιστήμονες για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.