Μια υπόθεση που είχε απασχολήσει για σχεδόν 10 ημέρες όλα τα μέσα στις αρχές του 2022, φαίνεται να καταλήγει σε ανατροπή. Η Γεωργία Μπίκα είχε καταγγείλει τότε τον ομαδικό της βιασμό, από τις καταθέσεις και την έρευνα όμως που ακολούθησε, αυτό που εξετάστηκε ήταν ο βιασμός της από έναν εκ των 4 που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο και τελικά, 4 μήνες μετά, η εισαγγελία προτείνει την απαλλαγή του 27χρονου που κατηγορείτο για τον βιασμό της.

    Στην ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος» που είχε ασκηθεί στον 27χρονο, για γεγονότα που η Γεωργία Μπίκα ισχυριζόταν ότι συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, η κύρια ανάκριση κατέληξε στο ότι οι ισχυρισμοί της καταγγέλουσας είναι ψευδείς και πως δεν στοιχειοθετείται από πουθενά περίπτωση βιασμού της.

    Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 27χρονος ήταν μέχρι σήμερα ο μόνος κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού, με τον ομαδικό βιασμό να έχει σχετικά γρήγορα απορριφθεί ως σενάριο. Με τις μαρτυρίες ανθρώπων από εκείνο το βράδυ να αναφέρουν πως είδαν την κοπέλα να επιστρέφει οικειοθελώς και να ακολουθεί τον κατηγορούμενο, αν και η ίδια είχε καταθέσει πως ήταν ζαλισμένη και πήγαινε στο δωμάτιο που είχε κλείσει στο ξενοδοχείο, όταν τρεις άνδρες την περίμεναν έξω από το ασανσέρ, η εισαγγελία θεώρησε πως δε μπορεί να οδηγηθεί σε συμπέρασμα βιασμού και προτείνει την απαλλαγή του 27χρονου.

    Άλλωστε, και τα αποτελέσματα των τοξικολικών εξετάσεων δεν έδειξαν χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που να επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ούτε αποδείχτηκε μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Κατά την εισαγγελική πρόταση, που αριθμεί 60 σελίδες, οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Υπόθεση βιασμού 24χρονης: «Πόλεμος» για τις τοξικολογικές εξετάσεις – Ποιες οι επόμενες κινήσεις της Γεωργίας Μπίκα

    Γεωργία Μπίκα: Ανακοίνωση αστυνομίας και ιατροδικαστών – «Κάναμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες»

    Γεωργία Μπίκα: Αρνητικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων