Πίνακας Περιεχομένων
    1. Μαρτυρίες από γείτονες που είδαν την οπαδική επίθεση

    Ένας 19χρονος κατέληξε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από οπαδική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη κοντά στο γήπεδο του Άρη, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Θ. Γαζή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, ένα άτομο που επέβαινε σε μια λευκή BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του, και τους επιτέθηκε.

    Συγκεκριμένα τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στη βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα, ενώ ο τρίτος δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό. Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους.

    Αν και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ο 19χρονος ξεψύχησε πριν από την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, καθώς ήταν αδύνατο να σταματήσει η αιμορραγία. Οι φίλοι του διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και του οχήματος, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που πήραν μέρος στη θανατηφόρα επίθεση.

    Μαρτυρίες από γείτονες που είδαν την οπαδική επίθεση

    Σύμφωνα με το GRTimes, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 15 προσαγωγές ατόμων. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τις έρευνες, λαμβάνοντας καταθέσεις από περίοικους της περιοχής, ενώ εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα καταθέσουν και οι δυο τραυματίες.

    Σύμφωνα με μια γυναίκα που άκουσε τη φασαρία το βράδυ, άκουσε ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η επίθεση στους τρεις νεαρούς οπαδούς. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

    Παράλληλα, μία ακόμη γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, είπε στο Voria.gr: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “πού είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».