Αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Ηλία Μίχου, του 53χρονου βιαστή και μαστροπού της 12χρονης στον Κολωνό, έγιναν γνωστά και τα στοιχεία του 42χρονου Γιάννη Σοφιαννίδη, ο οποίος είχε κατ’ επανάληψη βιάσει το παιδί, έναντι αμοιβής. Αυτήν την στιγμή, μετά τις αποκαλύψεις της ίδιας της 12χρονης η οποία αρχίζει σιγά σιγά να εμπιστεύεται και να μιλάει στους αστυνομικούς, γίνεται προσπάθεια να ταυτιστούν 15 τουλάχιστον από τα προφίλ των 213 παιδεραστών που δήλωσαν ενδιαφέρον να την βιάσουν.

    Η 12χρονη έζησε στα χέρια του Μίχου, για 4 μήνες, τον απόλυτο εφιάλτη. Τώρα, στο στόχαστρο της Αστυνομίας μπαίνουν οι υπόλοιποι βιαστές του παιδιού, οι άνθρωποι οι οποίοι πλήρωναν τον Μίχο για να βιάζουν το παιδί.

    Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ανασύρει δεδομένα από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές του 53χρονου κατηγορουμένου που έχουν κατασχεθεί, του 42χρονου βιαστή, αλλά και του 12χρονου κοριτσιού, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν με πρόσωπα τα 213 προφίλ στο σκοτεινό chat room όπου είχαν προσεγγίσει το προφίλ του κοριτσιού.

    Ήδη από αυτή την αναζήτηση στα 213 προφίλ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 «προφίλ» τα οποία φαίνεται να είχαν τακτικότερη επαφή με τον κατηγορούμενο και τη 12χρονη, μέσω της ιστοσελίδας ανώνυμων γνωριμιών.

    Τα στοιχεία αυτά αναμένεται στη συνέχεια να πάνε στο Ανηλίκων, το οποίο θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει με πρόσωπα τα συγκεκριμένα προφίλ. Όταν λοιπόν βρεθούν στοιχεία ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση, το 12χρονο κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει ανάμεσά τους τους βιαστές της και θα ακολουθήσουν συλλήψεις.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν υποβάλει αίτημα στους δικαστικούς λειτουργούς για την άρση τραπεζικού απορρήτου, διερευνώντας την πιθανότητα αναιτιολόγητων εισροών-εκροών χρημάτων στους λογαριασμούς του 53χρονου, και ενδεχόμενη διερεύνηση πιθανών καταθετών ή παραληπτών.

    Την ίδια ώρα, διεξάγεται μια παράλληλη έρευνα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος παιδεραστίας και τυχόν συνεργών μυημένων στην ιστοσελίδα των ανώνυμων παιδόφιλων, πίσω από τον Μίχο. Η έρευνα διεξάγεται τόσο από τις αστυνομικές όσο και από τις δικαστικές αρχές.

    Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

    Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία από τις διαδικτυακές δραστηριότητες και επαφές του 53χρονου, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης και άλλων πιθανών ανήλικων θυμάτων.

    Έτσι, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 53χρονου, αλλά και του 42χρονου άνδρα που είχε βιάσει το 12χρονο κορίτσι, με τις Αρχές να αναζητούν πληροφορίες για πιθανά άλλα θύματα και ύπαρξη ενός οργανωμένου κυκλώματος.

    Η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μία φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στον σταθμό των Σεπολίων. Ο τηλεφωνικός αριθμός του ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου ως «πελάτης».

    Ο Μίχος φέρεται να επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση όταν έμαθε ότι πληροφορίες για τη δράση του έχουν φθάσει στην ΕΛ.ΑΣ., επιχειρώντας να δωροδοκήσει την οικογένεια της 12χρονης.