O πόλεμος του Vladimir Putin στην Ουκρανία, έχει οδηγήσει σε διάφορες εταιρίες να αναστείλουν τη λειτουργία τους στη Ρωσία, μέχρι νεωτέρας. Μία εξ αυτών, είναι και τα υποκαταστήματα McDonald’s, τα οποία σε λίγες ώρες θα κατεβάσουν ρολά ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το αποτέλεσμα; Να τρέξουν οι Ρώσοι για ένα τελευταίο burger και να δημιουργήσουν ουρές.

    Μάλιστα, σε ένα από τα καταστήματα, οι υπάλληλοι μόλις παραδίδουν και την τελευταία παραγγελία, αρχίζουν να τραγουδούν και να χορεύουν για την «τελευταία τους μέρα στη δουλειά». Αυτό βέβαια περνάει αντικρουόμενα μηνύματα.

    Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, ειπε ότι η σύγκρουση «προκάλεσε ανείπωτα βάσανα σε αθώους ανθρώπους» και πως «ακολουθούμε τον κόσμο στην καταδίκη της επιθετικότητας και της βίας και προσευχόμαστε για ειρήνη».

    Η McDonald’s αριθμεί περίπου 850 καταστήματα και 62.000 υπαλλήλους στη Ρωσία. Είναι πλήγμα τόσο για την εταιρεία όσο και για τους υπαλλήλους που θα μείνουν άνεργοι μέχρι να αλλάξει η κατάσταση, αν και η αλυσίδα ταχυφαγειων έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων της για όσα αυτά παραμένουν κλειστά. Ωστόσο, η McDonald’s «αναγκάστηκε» να προχωρήσει σε αυτή τη κινήση, μιας και είχε δεχτεί έντονη κριτική που δεν ακολουθούσε το παράδειγμα άλλων εταιρειών τροφίμων και ποτών, που αποχώρησαν από τη χώρα.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr

    Ο τεράστιος πολιτιστικός αντίκτυπος της Vogue και των McDonald’s σε μια αντικαπιταλιστική Ρωσία

    Από τα McDonalds μέχρι τη Disney: Οι εταιρικοί κολοσσοί που «έκοψαν» δεσμούς με τη Ρωσία