Πίνακας Περιεχομένων
    1. Βαγγέλης Παπαθανασίου: To συγκινητικό βίντεο της NASA

    Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής, Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου», ανέφερε η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπούσε.

    Ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

    Βαγγέλης Παπαθανασίου: To συγκινητικό βίντεο της NASA

    Στις 7 Ιουνίου, το διαστημικό σκάφος Juno της NASA πέταξε πιο κοντά στο παγωμένο φεγγάρι του Δία, τον Γανυμήδη από οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος για πάνω από δύο δεκαετίες. Το σκάφος πλησίασε σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων πάνω από τον Γανυμήδη, ο οποίος με διάμετρο 5.260 χιλιομέτρων είναι μεγαλύτερος και από τον πλανήτη Ερμή.

    Η NASA είχε προηγουμένως μελετήσει τον Γανυμήδη αρχικά με τις αποστολές Voyager στο τέλος της δεκαετίας του 1970 και μετά με το σκάφος Galileo το 2000. Οι κινήσεις αυτές του διαστημικού σκάφους οπτικοποιήθηκαν σε ένα βίντεο animation, με τη μουσική να υπογράφει τότε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

    Με αυτό το βίντεο η NASA τον αποχαιρέτησε γράφοντας μάλιστα μία δήλωση του ίδιου: «Καταλαβαίνω τον κόσμο μέσα από τη μουσική και πιστεύω ότι η μουσική διαμορφώνει το σύμπαν. Η ανθρωπότητα είχε πάντα μια αίσθηση απορίας για το διάστημα, ήταν πάντα περίεργη. Είναι κάτι που εμφυτεύεται μέσα μας. Είναι φυσικό να θέλεις να ταξιδέψεις και να ανακαλύψεις. Έτσι είναι, έτσι ήταν και πάντα θα είναι έτσι».

    «Σήμερα, τιμούμε τη ζωή ενός αστεριού μας. Ο Βαγγέλης δημιούργησε τα soundtrack για κάποιες από τις αποστολές μας, βρίσκοντας συνέργεια στη μουσική και το χώρο. Ένα από τα οποία ήταν η αποστολή Juno», έγραψε η NASA.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    CHAOS: Το ελληνικό supercar των 12.5 εκατομμυρίων ευρώ