Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ενισχυμένες το μέτωπο στην Πάρνηθα

    Μεγαλύτερο, από τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το αποτύπωμα που άφησαν οι καταστροφικές φωτιές στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι κάηκαν και δύο κοντέινερ που βρίσκονταν στην είσοδο των ανακτόρων, όπως δημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, πέρα από το δάσος και το κτήριο του Προσωπικού και του Διευθυντηρίου, που έχουν υποστεί ζημιές,

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκτός από ένα μέρος της δασικής έκτασης, κάηκαν το κτίριο του Προσωπικού -με την ξύλινη σκεπή που είχε προ ετών τοποθετήσει το ΥΠΠΟ- και το Διευθυντήριο. Μαζί με αυτά κάηκαν και δύο από τα τρία κοντέινερ που βρίσκονταν στην είσοδο των ανακτόρων, κάτι που δεν είχε γνωστοποιηθεί. Η φωτιά έφτασε στην περίφραξη των θερινών ανακτόρων και από την κάτω πλευρά έφτασε μέχρι την πισίνα. Μπροστά από τα θερινά ανάκτορα βρίσκονταν τρία κοντέινερ, εκ των οποίων τα δύο κάηκαν, όπως προαναφέρθηκε.

    Πυρκαγιά: 19 προσαγωγές και 8 συλλήψεις για εμπρησμούς σε 6 διαφορετικές περιοχές

    Ενισχυμένες το μέτωπο στην Πάρνηθα

    Η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (2/8) στη Βαρυμπόμπη, και προεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της βορειονατολικής Αττικής την Πέμπτη, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στον «πνεύμονα» της Αττικής. Περιουσίες χάθηκαν και χιλιάδες ζώα κάηκαν ζωντανά.

    Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Αττική, κυρίως στην Πάρνηθα, δίνουν  σήμερα Δευτέρα (9/8) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και πεζοπόρα τμήματα από το εξωτερικό.

    Ειδικότερα, στη φωτιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην Πάρνηθα, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Στην περιοχή βρίσκονται πεζοπόρα τμήματα από τη Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο.

    Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.