Ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στο πύρινο μέτωπο, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το μοιραίο πρωινό είχε επικοινωνία με τον κολλητό του, Ορφέα Καλαφάτη. Ο ίδιος μίλησε σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού για τον φίλο του, που έσπευσε χωρίς να το σκεφτεί να βοηθήσει στην ανεξέλεγκτη φωτιά, και εκμυστηρεύτηκε την μεταξύ τους επικοινωνία.

    «Είχα επικοινωνήσει μαζί του εκείνο το πρωί, μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει στις φωτιές. Και του είπα να προσέχει. Μου είπε: Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω».

    «Αντλούσε δύναμη και αγάπη από το να βοηθάει. Κάπως έτσι το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές ο Βασίλης πήγαινε τα πρωινά», πρόσθεσε ο φίλος του εθελοντή πυροσβέστη.

    Ένα βίντεο γεμάτο συγκίνηση για τον Βασίλη Φλώρα

    Η ομάδα «UpStories» αποχαιρέτησε τον Βασίλη Φιλώρα που έχασε τη ζωή του στη μάχη με τη φωτιά στην Αττική, με ένα συγκινητικό βίντεο, γράφοντας στο Youtube: «Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελο σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα».

    Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Φιλώρα. «Αυτή την ώρα αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», εξέφρασε ο πρωθυπουργός.