Μπορεί το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ να γράφει ως αιτία θανάτου τα γηρατειά, μια νέα αποκάλυψη όμως ταράζει τα νερά. Πρόκειται για το βιογραφικό βιβλίο με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait, όπου φίλος του πρίγκιπα Φιλίππου και βιογράφος της βασιλικής οικογένειας δίνει μια άλλη αιτία.

    Ειδικότερα, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου και σε αυτό ο Gyles Brandreth υποστηρίζει πως η αείμνηστη μονάρχης έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, το πιο κοινό σύμπτωμα του οποίου είναι ο πόνος στα κόκαλα.

    «Το πιο συχνό σύμπτωμα του καρκίνου του μυελού των οστών είναι ο πόνος στα κόκαλα, ειδικά στη λεκάνη και στο κάτω μέρος της πλάτης, και επηρεάζει συχνά του γηραιότερους» συμπληρώνει, εξηγώντας πως δεν υπάρχει θεραπεία.

    Διαβάστε ακόμη: Elizabeth Debicki: Μία αποτυχημένη audition στο The Crown για την 2η σεζόν της έδωσε το εισιτήριο για τον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα\

    Υποστηρίζει, επίσης, πως η εκλιπούσα μονάρχης υπέφερε από περιόδους χαμηλής ενεργητικότητας, αλλά έλεγε στους βοηθούς της πως ήταν αποφασισμένη να παραμείνει απασχολημένη μετά το θάνατο του συζύγου της, τον περασμένο Απρίλιο.

    Όσον αφορά το πιστοποιητικό θανάτου, ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Barney Calman, διερωτήθηκε σε σχετικό του άρθρο κατά πόσο το Παλάτι αποφάσισε να πει την αλήθεια.

    Εξηγούσε, δε, ότι μόλις το 2% των πιστοποιητικών θανάτου στη Βρετανία αναφέρουν ως αιτία τα γηρατειά και ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν και άλλες αιτίες, άλλα νοσήματα, χρόνια ή κάποια που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και συνέβαλαν στο τέλος της βασίλισσας, μαζί με τα γηρατειά.