H πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι η «τιμή πώλησης της αμόλυβδης κυμαίνεται πλέον κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο». Από τις 15 Οκτωβρίου που θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, η βενζίνη θα πάει γύρω στο 1,60 ευρώ ανά λίτρο.

    «Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας, είπε, και υπενθύμισε ότι πέρυσι η τιμή του ήταν 1,10 με 1,20 ευρώ ανά λίτρο. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του έπεσε κάτω από το 1,90 ευρώ το λίτρο είπε. Ακόμα επανέλαβε την πάγια θέση του κλάδου για μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στα καύσιμα.

    Παρά την κρίση, ορισμένα πρατήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πουλά την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων σε τιμή κάτω των 2 ευρώ. Εκτιμάται ότι η αποκλιμάκωση των τιμών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, εφόσον δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή στις διεθνείς τιμές.

    Το κόστος των καυσίμων παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται, δυσκολεύει τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ακόμα και μετά από την παροχή έξτρα επιδοτήσεων (fuel pass).