Πίνακας Περιεχομένων
    1. Απαισιόδοξο το μέλλον – Οδεύει προς τα 3€/λίτρο η βενζίνη
    2. Έρχεται και δεύτερο Fuel Pass

    Ανατιμήσεις χωρίς τέλος βλέπουμε στην τιμή της βενζίνης, η οποία αυξάνεται μερικά λεπτά ανά λίγες μέρες. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει μπει «φρένο» στα 2€/λίτρο, στην χώρα μας συνεχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω η τιμή των καυσίμων ακόμη και όταν η αντίστοιχη τιμή του βαρελιού πέφτει.

    Ο λόγος; Θα πρέπει να ρωτήσουμε τα δύο διυλιστήρια που προμηθεύουν την βενζίνη, καθώς οι πρατηριούχοι δηλώνουν αγανακτισμένοι ότι σχεδόν δεν έχουν κέρδος από το υψηλό κόστος που έχουν σήμερα τα καύσιμα.

    Αυτήν την εβδομάδα, είδαμε την τιμή της απλής αμόλυβδης να «σκαρφαλώνει» στο 2,40€/λίτρο ανά μέσο όρο στην Αττική, με τους οδηγούς να ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν το πιο φτηνό πρατήριο καυσίμων για να γλιτώσουν μερικά ευρώ. Ωστόσο, η πρόεδρος της Ένωσης Bενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, προειδοποιεί ότι οι αρκετά χαμηλότερες τιμές που υπάρχουν σε μερικά πρατήρια θα έπρεπε να θορυβήσουν τους καταναλωτές, καθώς αυτήν την περίοδο δεν βρίσκεται βενζίνη κάτω από την τιμή πώλησης των διυλιστηρίων.

    Απαισιόδοξο το μέλλον – Οδεύει προς τα 3€/λίτρο η βενζίνη

    Τα στελέχη του κλάδου υγρών καυσίμων φαίνονται αρκετά απαισιόδοξα σχετικά με το πότε θα έρθει η αποκλιμάκωση των τιμών, αναφέροντας ότι μπορεί να αγγίξουν και τα 3€/λίτρο μέσα στο καλοκαίρι.

    «Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ, δεν περιμένουμε τίποτα καλό» τονίζει χαρακτηριστικά η Ζάγκα, εξηγώντας ότι όλα τα τιμολόγια φτάνουν κάθε εβδομάδα στα πρατήρια, με αυξημένες τιμές.

    Η μέση τιμή πανελλαδικά της αμόλυβδης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων έχει φτάσει πλέον τα 2,430 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 2,403 ευρώ, ωστόσο οι οδηγοί βρίσκουν βενζίνη ακόμη και πάνω από τα 2,50 ευρώ.

    Σε κάποιες περιοχές, μάλιστα, εκτός Αττικής, φαίνεται να οδεύει ολοταχώς προς τα 3 ευρώ το λίτρο. Ενδεικτικά, η μέση τιμή στον νομό Κυκλάδων είναι στα 2,646 ευρώ το λίτρο ενώ από την περασμένη εβδομάδα σε κάποια νησιά του νομού, είχε ξεπεράσει και τα 2,80 ευρώ.

    Οι πρατηριούχοι εξηγούν πως «είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης» σ’ αυτό το ράλι ανόδου των τιμών. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Ζάγκα διατυπώνει και μία πρόταση προς την κυβέρνηση, ώστε η αλλαγή της τιμής της βενζίνης να γίνεται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, ώστε να φαίνεται η συνολική αύξηση που φτάνει στους πρατηριούχους και έτσι μην θεωρούνται οι ίδιοι ως «υπαίτιοι» των αυξήσεων που βλέπουν οι καταναλωτές στα βενζινάδικα.

    Έρχεται και δεύτερο Fuel Pass

    Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης στα καύσιμα. Σύμφωνα με όσα έχουν επισημάνει αρμόδιοι υπουργοί, θα προβλέπεται μάλιστα αύξηση του ποσού της επιδότησης αλλά και του αριθμού των δικαιούχων. Σε μία προσπάθεια να βοηθηθούν οι οδηγοί, οι οποίοι δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών.

    Οι οριστικές αποφάσεις σχετικά το Fuel Pass 2, αναμένεται «κλειδώσουν» αλλά και να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Julian Assange: Πράσινο φως από Βρετανία για να εκδοθεί στις ΗΠΑ – Κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 175 ετών

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται»

    Ακραίο περιστατικό revenge porn – Ανήλικος εκβίαζε τον πατέρα 14χρονης ότι θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες της