Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η τρίτη κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας
  2. Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι είχε καταγγείλει η 24χρονη
  3. Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων
  4. «Να μη φοβούνται οι γυναίκες να καταγγείλουν βιασμό – Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά τους»
  5. Η πρώτη δημόσια δήλωση του Β. Λεβέντη: «Ουδέποτε βίασα τη Γεωργία Μπίκα, ήταν συναινετικό»

  Νέα συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα η 24χρόνη, Γεωργία Μπίκα, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για τον βιασμό της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Όπως τονίζουν, πηγές από το περιβάλλον της κοπέλας, είναι διατεθειμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω σε αυτή την ιστορία.

  Θέλει να γίνει παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που μπορεί να έχουν βιώσει μία αντίστοιχη κατάσταση στο παρελθόν, αλλά και ενδεχομένως να βρεθούν σε αντίστοιχη θέση στο μέλλον.

  Η τρίτη κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας

  Η Γεωργία Μπίκα έχει ήδη καταθέσει δύο φορές και σήμερα θα είναι η τρίτη φορά που θα προσέλθει για κατάθεση, περιγράφοντας εκ νέου τα όσα βίωσε. Μάλιστα, όπως η ίδια αποκάλυψε, κάθε μέρα που περνά θυμάται όλο και περισσότερα πράγματα, γεγονός που από μόνο του κάνει τη σημερινή της κατάθεση εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη της έρευνας.

  Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι απολογίες των κατηγορούμενων- Τι υποστηρίζει σε νέα κατάθεση η 24χρονη

  Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι είχε καταγγείλει η 24χρονη

  Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν υπό την επήρεια μέθης και ενώ η ίδια κατευθυνόταν σε δικό της δωμάτιο για να περάσει τη νύχτα, βρέθηκε σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει η παρέα από την Αθήνα.

  Η ίδια δεν θυμάται τίποτα παραπάνω, πέρα από δύο ανθρώπους στο δωμάτιο και τον έναν, κάποια στιγμή από πάνω της. Οπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε με θάρρος, αποκαλύπτοντας και το πρόσωπό της, υπάρχει ένα πλήρες κενό από εκεί και έπειτα. Η ίδια ξύπνησε την επομένη σε ένα άγνωστο δωμάτιο με ανδρικά ρούχα, βαλίτσες και κάλτσες και κάποια χάπια ενίσχυσης της στυτικής λειτουργίας δίπλα της και αμέσως κατήγγειλε το βιασμό της στην αστυνομία.

  Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

  Συν τοις άλλοις, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών. Το πόρισμα αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς θα δείξει αν στη Γεωργία χορηγήθηκαν ουσίες που ουσιαστικά την έκαναν να χάσει έως και τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το απόλυτο κενό που και η ίδια περιγράφει.

  «Να μη φοβούνται οι γυναίκες να καταγγείλουν βιασμό – Χρειάζομαι κι εγώ τη βοήθειά τους»

  Παράλληλα, η Γεωργία βρήκε τη δύναμη και μέσω του iefimerida.gr έστειλε το δικό της, ισχυρό μήνυμα στις γυναίκες που έχουν υποστεί τον ίδιο εφιάλτη με την ίδια, συγκλονίζοντας με τη δύναμη της ψυχής της.

  Η 24χρονη ζητάει από όλες τις κοπέλες να μην φοβούνται. «Θέλω να αποδείξω την αλήθεια και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Δεν το κάνω μόνο για μένα, το κάνω για όλες τις γυναίκες. Δεν πρέπει να φοβούνται, πρέπει να είναι δυνατές. Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν φοβάμαι. Αν δεν μιλούσα θα το έκρυβα για πάντα», ήταν το μήνυμά της.

  «Θα ήθελα βοήθεια από όλες τις γυναίκες. Η κατάστασή μου δεν είναι καλή. Να είναι δυνατοί όλοι όσοι έχουν περάσει αυτές τις καταστάσεις και να προχωρήσουν. Το κάνω για όλες τις γυναίκες. Το θύμα δεν μπορεί να σκέφτεται ότι θα του κάνουν κακό, ενώ ήδη του έχουν κάνει κακό. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για τη στήριξή του τις τελευταίες ημέρες», τόνισε λίγες ώρες μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

  Η πρώτη δημόσια δήλωση του Β. Λεβέντη: «Ουδέποτε βίασα τη Γεωργία Μπίκα, ήταν συναινετικό»

  Ωστόσο, χθες την εμφάνισή του έκανε και ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων έχει μηνύσει η Γεωργία για βιασμό, ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προέβη στην πρώτη του δημόσια δήλωση. Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από μήνυση της 24χρονης , αλλά αφέθηκε ελεύθερος, απέστειλε δήλωση στον ΑΝΤ1, την οποία ο σταθμός έδειξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

  Όπως σημειώνει ο Β. Λεβέντης στη δήλωσή του, «το να προβάλλεται η μία μόνο εκδοχή δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον», τονίζοντας πως «ουδέποτε διέπραξα βιασμό σε βάρος της μηνύτριας».