Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η σύνδεση με το βίντεο του Hitler

    Ένα βίντεο που δείχνει τη χειραψία του Vladimir Putin καθώς χαιρετάει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας επανήλθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, την ώρα που οι ειδήσεις για την υγεία του Ρώσου προέδρου πληθαίνουν. Το βίντεο γυρίστηκε λίγο πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

    Φαίνεται να κρατά μια καρέκλα και να πιέζει το χέρι του στο στήθος του για να σταματήσει να τρέμει καθώς χαιρετούσε τον Alexander Lukashenko. Η εικόνα του γέννησε περαιτέρω εικασίες για την κατάσταση της υγείας του, αφού στα πλάνα φαίνεται το φουσκωμένο πρόσωπό του και η στάση του.

    Στο βίντεο από τον Φεβρουάριο, ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται όρθιος περιμένοντας τον Λευκορώσο ομόλογό του καθώς το χέρι του αρχίζει να τρέμει. Το τραβάει κοντά στο σώμα του σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το τρέμουλο, αλλά στη συνέχεια σχεδόν σκοντάφτει καθώς περπατά προς τον Lukashenko. Αργότερα, ο Putin κάθεται σε μια καρέκλα αλλά δεν μπορεί να μείνει ακίνητος, χτυπώντας τα πόδια του ενώ πιάνει το χέρι το τραπέζι για υποστήριξη.

    Η σύνδεση με το βίντεο του Hitler

    Η εικόνα του παρομοιάστηκε με αυτήν του Adolf Hitler, την στιγμή που η Γερμανία αντιμετώπιζε ολοκληρωτική ήττα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε μια από τις τελευταίες φορές που εθεάθη ζωντανός έξω από το καταφύγιό του στο Βερολίνο, ένα βίντεο από τον Απρίλιο του 1945 τον δείχνει με μέλη της Χιτλερικής Νεολαίας που είχαν κληθεί να υπερασπιστούν το Βερολίνο.

    Τότε ένα χαρακτηριστικό μέρος του βίντεο κόπηκε από την τελική έκδοση και υποτίθεται ότι είχε καταστραφεί. Το βίντεο, το οποίο ανακαλύφθηκε σε μια ταινιοθήκη της Ανατολικής Γερμανίας τη δεκαετία του 1970, έδειχνε το αριστερό χέρι του Hitler να τρέμει καθώς το κρατούσε πίσω από την πλάτη του, ενώ χαιρετούσε στρατιωτικούς.

    Πολλοί ιστορικοί και ειδικοί πιστεύουν ότι ο Hitler έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον την εποχή που γυρίστηκε το βίντεο, για αυτό και το χέρι του τρέμει. Ο ιστορικός, Richard Evans, είπε στο πώς ο Γερμανός άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον κατά τη διάρκεια του πολέμου.

    Είπε στο Smithsonian Channel το 2014 ότι τα συμπτώματα του θεραπεύτηκαν «για ένα διάστημα» αφού τραυματίστηκε από τη βόμβα που εξερράγη στην απόπειρα δολοφονίας του, το 1944. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα επανήλθε. «Άρχισε να σέρνει τα πόδια του και να ανακατεύεται. Άρχισε να μιλάει με έναν πιο απλό τρόπο». Οι συγκρίσεις σε πλάνα που γυρίστηκαν το 1940 και το 1944 έδειξαν πώς η κινητικότητα του Hitler φαινόταν να μειώνεται.

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Emmanuel Macron: Με ντομάτες τον υποδέχτηκαν στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επανεκλογή του

    Ρωσία: Τέλος το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία – Άνοδος κατά 20% στις τιμές

    Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική επίδειξη όπλων από τον Kim Jong-Un και υπόσχεση για ενίσχυση στα πυρηνικά