Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οργισμένο μήνυμα του Volodymyr Zelensky
    2. Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, έχοντας ήδη κοστίσει τη ζωή σε 5.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και 210 παιδιών. Στην Μαριούπολη, ο Vadym Boichenko, εκπρόσωπος του δημάρχου, τόνισε πως η πόλη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής και πρέπει να εκκενωθεί πλήρως, καθώς περίπου 160.000 άμαχοι έχουν παγιδευτεί στην πόλη χωρίς ρεύμα.

    Στον απόηχο των βομβαρδισμών, θα πραγματοποιηθούν σήμερα ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, με την αντιπροσωπεία της Ουκρανίας και της Ρωσίας να έχουν ήδη φτάσει στην Τουρκία. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ουκρανίας είναι ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, καθώς και ο Mikhail Podolyak, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της χώρας.

    O «μικρότερος» στόχος της ουκρανικής αντιπροσωπείας είναι η διευθέτηση ανθρωπιστικών θεμάτων και ο μέγιστος είναι μια σταθερή εκεχειρεία, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba και πρόσθεσε: «Αναμένουμε τις συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών για να δούμε αν οι Ρώσοι θα προσέλθουν σε αυτές τις συνομιλίες έτοιμοι να συμφωνήσουν πραγματικά σε κάτι ή απλώς να επαναλάβουν τις αξιώσεις τους, που ακούστηκαν από την αρχή», είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα. Αν συμβεί το δεύτερο τότε οι δύο πλευρές θα αποχωρήσουν όπως έφθασαν».

    Παρ΄όλα αυτά οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές, με εκπρόσωπο του State Department να δηλώνει χθες απαισιοόδοξος: «Ο,τι έχω δει μέχρι τώρα μου λέει ότι ο Putin δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί αυτή τη στιγμή».

    Οργισμένο μήνυμα του Volodymyr Zelensky

    Ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμα του προς τον λαό της χώρας, φάνηκε εξοργισμένος με τη Δύση και τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει, λέγοντας πως η αυστηριοποίησή τους εξαρτώνται από το αν η Ρωσία κάνει χρήση χημικών όπλων.

    «Οι Ουκρανοί δεν θα πρέπει να πεθάνουν απλώς επειδή κάποιος δεν μπορεί να βρει αρκετό θάρρος να δώσει τα απαραίτητα όπλα. Ο φόβος πάντα σε κάνει συνεργό. Αν κάποιος φοβάται τη Ρωσία, αν φοβάται να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις που είναι σημαντικές για εμάς, ιδίως για να πάρουμε αεροπλάνα, τανκς, απαραίτητο πυροβολικό, οβίδες, καθιστά αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για την καταστροφή που δημιούργησαν τα ρωσικά στρατεύματα στις πόλεις μας. Γιατί αν μπορούσες να σώσεις, έπρεπε να σώσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Zelensky.

    Στο μεταξύ, περισσότερες από 60 ουκρανικές εκκλησίες και θρησκευτικά κτίρια έχουν καταστραφεί και 733 εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν υποστεί ζημιές από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το κέντρο κρίσεων της Ουκρανίας (UCMC). Οι Ουκρανοί προσπαθούν να διατηρήσουν τα σύμβολα της πολιτιστικής τους κληρονομιάς σκεπάζοντας στο Κίεβο αγάλματα, όπως αυτά που πλαισιώνουν την πλατεία Mykhailivska.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Biden: Οι 9 λέξεις που μπορεί να σημαίνουν πολλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

    Το κορίτσι θαύμα των ΗΠΑ: Έγινε δεκτή από 49 κολέγια και έλαβε υποτροφία 1 εκατ. δολάρια

    Με πληροφορίες από Guardian