Ακόμα μια φωτογραφία που μας αποδεικνύει από τη μια το μεγαλείο ψυχής και την αυτοθυσία κάποιων ανθρώπων, αλλά και την αδιαφορία κάποιων άλλων, που πάνω στον πανικό ξεχνούν το κατοικίδιό τους και το θυσιάζουν για να σωθούν. Ένας νεαρός στις Γούβες, στην Βόρεια Εύβοια, μια περιοχή που παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα, την ώρα που μαχόταν με τις φλόγες, πήρε στην αγκαλιά του ένα λυκόσκυλο για να το απομακρύνει από αυτές. Μέσα από τον λογαριασμό του στα social media έκανε γνωστό ότι το λυκόσκυλο ήταν δεμένο από τον ιδιοκτήτη του στην αυλή του σπιτιού του, ενώ οι φλόγες το «έγλειφαν» κυριολεκτικά.

  «Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση!!», γράφει στην ανάρτηση που έκανε. Πώς μπορεί κάποιος να αφήσει πίσω το κατοικίδιο του, ένα μέλος της οικογένειάς του που βρίσκεται πάντα δίπλα του και σαν αντάλλαγμα δεν ζητάει τίποτα, παρά μόνο την αγάπη του;

  Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και εκείνοι, που με όσα μέσα διαθέτουν, ακόμα και αν αυτά είναι κλαδιά από δέντρα και κουβάδες με νερό, δείχνουν αυταπάρνηση και δεν εγκαταλείπουν ούτε λεπτό. Υπάρχουν και εκείνοι που παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα κινητικότητας που μπορεί να αντιμετωπίζουν, δεν εγκαταλείπουν το κατοικίδιο τους στο σπίτι.

  Βόρεια Εύβοια: Η φωτογραφία που δείχνει γιατί δεν παρατάμε ποτέ τα κατοικίδια μας

  Αναλυτικά η ανάρτηση: «Αυτή την εικόνα δεν την ανεβάζω για να δείξω πόσο καλός είμαι, καθώς θεωρώ αυτονόητο να βοηθήσεις μια τέτοια ψυχή να γλιτώσει από το πιο βίαιο και άδικο θάνατο, σε αντίθεση με τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη που θεώρησε σωστό να τον δέσει κιόλας στην αυλή του σπιτιού του, που θα καιγόταν από λεπτό σε λεπτό αφαιρώντας του κάθε ελπίδα για να επιβιώσει…  Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση!!

  Λυπάμαι πραγματικά για όλες αυτές τις καμένες εκτάσεις πρασίνου, για όλες αυτές τις αθώες ψυχές που πληρώνουν τα εγκλήματα του ανθρώπινου είδους και για όλο το κόσμο που δε συμπράττει σε αυτή τη θλιβερή καταστροφή!!
  Όσο για όλους τους υπόλοιπους έχω να πω ότι με θλίβει πολύ το γεγονός ότι αναγκάζομαι να συνυπάρξω μαζί τους (με κάθε αντίκτυπο που έχει αυτό) και ότι είναι άξιοι της μοίρας τους!!»