Βαρύς είναι ο απολογισμός στη Βραζιλία, μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες που έχει δει η πόλη Πετρούπολη εδώ και έναν αιώνα. Ο πιο τουριστικός προορισμός που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Κλαούντιου Κάστρου, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως επρόκειτο για «τις χειρότερες βροχές από το 1932».

    Σημειώθηκε μέσα σε μερικές ώρες προχθές Τρίτη βροχόπτωση περίπου ίση σε όγκο, με αυτή που κατά μέσον όρο καταγράφεται όλο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία MetSul.

    Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 35 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο. Ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων είναι προσωρινός. Οι καταρρακτώδεις βροχές μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια λάσπης, κατέστρεψαν σπίτια και παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα.

    Θεωρείται σε κάθε περίπτωση πως ο απολογισμός των θυμάτων οδεύει να γίνει χειρότερος στην άλλοτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα των περίπου 300.000 κατοίκων, περίπου εξήντα χιλιόμετρα βόρεια από το Ρίο.