Σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε λίγο πριν από τις 16:00 στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ακολούθησε έντονη λογομαχία και τότε ο κ. Τσίπρας διέκοψε την ομιλία του και κατέβηκε από το βήμα, προκειμένου να λάβει τον λόγο ο πρωθυπουργός και να απαντήσει.

    Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να απαντήσει πράγμα που τελικά έγινε.

    «Είστε ψεύτης κ. Τσίπρα, το σύστημα Predator δεν λειτουργούσε στο γραφείο μου», είπε σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας «η συζήτηση έληξε».

    «Πείτε μου αν τον παρακολουθούσατε, ναι ή όχι», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απειλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα διακόψει την τοποθέτησή του για να απαντήσει στο ερώτημα.

    «Είναι δεν ξέρω ή όχι η απάντησή σας; Απαντήστε. Αφορά την ασφάλεια της χώρας. Απαντήστε κύριε Μητσοτάκη!».

    «Διέκοψα την τοποθέτησή μου για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα να απαντά, πως «δεν μπορείτε να επιβάλετε πότε θα απαντήσει. Εξελήφθη ότι έληξε η τοποθέτηση. (…) Έχουμε μια πρακτική».

    «Είναι μια διαδικασία νομοσχεδίου και ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί όποτε θέλει να πάρει το λόγο. Δεν είναι ερώτηση μια από αυτές τις 5 στην ώρα του πρωθυπουργού που δεν ήρθε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει. Είναι κοινοβουλευτική διαδικασία. Έχω τη δυνατότητα να πάρω το λόγο όταν το ζητήσω. Έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα και αποδέχθηκα το αίτημά του να κατέβω από το βήμα για να απαντήσει. Το αν θα ξαναπάρω το λόγο ανάλογα με την απάντηση είναι δικό μου θέμα», ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Μην μπλέκουμε τη βουλή σε πολιτικό ανταγωνισμό. Συνηθίζεται να έχει τον τελευταίο λόγο ο πρωθυπουργός. Αυτό δεν σημαίνει πως ο πρωθυπουργός θα μιλήσει 109 φορές, εάν εσείς μιλήσετε 107 φορές. (…) Δεν γίνεται να απαντήσει με το ζόρι όποτε το θέλετε εσείς», ανταπάντησε σε σφοδρό ύφος ο κ. Τασούλας.