Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης Νίκου Ανδρουλάκη, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο θα κάνει και σχετικές δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί με σαφήνεια και θα επισημάνει πως όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με δέοντα τρόπο, με θεσμικό σεβασμό και γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

    Μόλις λάβει τέλος η διερεύνηση, τότε θα γίνει και η οριστική αποτίμηση και «θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας».

    Με τη σειρά του το Μέγαρο Μαξίμου απαντά θετικά στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του για την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής σε άμεσο χρόνο, ενώ τάσσεται υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Σημειώνεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά το κόμμα του δεν έχει τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών, ώστε να καταθέσει το αίτημα στη Βουλή.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να επικαλέστηκε ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη έγινε κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας και της Αρμενίας. Ωστόσο, το σενάριο αυτό, απέρριψε με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ. «Ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους», σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη.

    Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος προχωρά στη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για την πιθανή διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

    Από την πλευρά της η Αρμενία διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπέβαλε αίτημα στις ελληνικές δικαστικές αρχές και στην ΕΥΠ για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Μέσω της αποκάλυψης του δελτίου ειδήσεων του Alpha, διέρρευσαν πως οι χώρες που υπέβαλαν αίτημα στις ελληνικές δικαστικές αρχές και στην ΕΥΠ, για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν η Αρμενία και η Ουκρανία. Ωστόσο, η Αρμενία διέψευσε την εμπλοκή της στην υπόθεση.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊβάν: Η Ταϊπέι έστειλε δυνάμεις ως απάντηση στις ασκήσεις της Κίνας

    Γάλλος δήμαρχος ζητά εγγύηση 15.000 ευρώ από τους αναρριχητές του Mont Blanc, για τη διάσωση ή την κηδεία τους

    Σκιάθος: Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον προφυλακιστέο υποπύραγο – Υποδυόταν τον ανήλικο σε sex forum