Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για 4 καταγγελίες για βιασμό είχε βρεθεί την περασμένη Τετάρτη ο Δημήτρης Λιγνάδης ύστερα από ενάμιση χρόνο παραμονής του σε φυλακές, πρώτα της Τρίπολης και μετά στη ΓΑΔΑ. Για τις 2 από τις 4 υποθέσεις ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε κριθεί αθώος, ενώ για τις άλλες 2 υποθέσεις είχε κριθεί ένοχος, με το δικαστήριο να αποφασίζει την αποφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 12 ετών με αναστολή.

    Το πρωί της Παρασκευής όμως τα δεδομένα άλλαξαν από την κ. Βασιλική Χαλβά, εισαγγελέα Εφετών, η οποία εξέτασε τον φάκελο της υπόθεσης και άσκησε έφεση επί της απόφασης για την αθώωση του ως προς την καταγγελία που αφορά σε περιστατικό του 2011, αλλά και για το σύνολο της ποινής του.

    Διαβάζοντας τα στοιχεία, τις καταθέσεις μαρτύρων και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή, η εισαγγελέας έκρινε πως το αδίκημα για το οποίο αθωώθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει τελεστεί, άρα θα πρέπει να του επιβληθεί ποινή και γι΄αυτό. Παράλληλα, η εισαγγελέας ζητάει με την παρέμβασή της να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές στον κατηγορούμενο και για τις δύο περιπτώσεις βιασμών που έφεραν την ποινή των 12 ετών.

    Οι ποινές, σύμφωνα με την εισαγγελία, θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερες λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

    * Φωτογραφία: NDP

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Δημήτρης Λιγνάδης: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, τώρα θα μιλήσω κι εγώ»

    Μύκονος: Ελεύθεροι η Ελληνίδα concierge και ο Αλβανός ντίλερ

    Φωτιά στην Πεντέλη: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει μαυροφορεμένο εμπρηστή στην Παλλήνη