Ένταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της τελικής απόφασης για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που φαίνεται να είχαν λιντσάρει τον 33χρονο τότε ακτιβιστή που μπήκε σε έκρυθμη κατάσταση μέσα στο κατάστημα, κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της θανάσιμης σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

  Ταυτόχρονα, δεν κρίθηκε από την πλειοψηφία ότι οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον αναίσθητο Κωστόπουλο συνέβαλαν στον θάνατό του, που επήλθε λίγο αργότερα.

  Συγκεκριμένα, οι δυο ένορκοι αποφάνθηκαν ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ παράλληλα απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

  Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

  Με το άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε αμέσως ένταση εντός και εκτός της αιθούσης. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε από παρευρισκόμενους με την οικογένεια Κωστόπουλου να αντιδρά στην απόφαση. Με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

  Τέλος, τώρα μένει το δικαστήριο να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

  Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έχει εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, ενώ για τους αστυνομικούς έχει προτείνει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

  Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Σανγκάη: Το βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή – Τον κήρυξαν νεκρό ενώ ζούσε

  ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση του 1973 υπέρ των αμβλώσεων

  Αιδηψός: Γνώριμος στις αρχές ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι – Είχε βάψει τον σκύλο του με τα χρώματα της ομάδας του