Πίνακας Περιεχομένων
    1. Δεν είναι μόνο οι σελίδες στο Instagram που κάνουν ότι ενδιαφέρονται

    Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης εξήγησε το λόγο για τον οποίο επέλεξε να δημοσιοποιήσει την καταγγελία της κοπέλας κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου των Ράδιο Αρβύλα, διατηρώντας την ανωνυμία της.

    Ο εν λόγω ακτιβιστής ήταν αυτός που αποκάλυψε χθες το πρωί την καταγγελία της κοπέλας που στο παρελθόν διατηρούσε σχέση με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, σεβάστηκε ότι δεν θέλει να αποκαλύψει τα προσωπικά της στοιχεία, δεδομένου ότι δεν έχει και την στήριξη της οικογένειάς της και κατάφερε να ρίξει το προσωπείο του άλλοτε αστείου παρουσιαστή.

    Την επιθυμία της φαίνεται όμως να μην σεβάστηκαν πολλές σελίδες στο Instagram, που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών και προωθούν την γυναικεία αλληλεγγύη. Είναι όμως αυτό που πραγματικά πρεσβεύουν; Αυτές οι σελίδες απλά αναπαράγουν τα γεγονότα, τα οποία έχουν σαφέστατα τεράστια απήχηση λόγω του μεγάλου αριθμού followers που έχουν.

    Προφανώς και αυτό συμβάλει στο να πάρει έκταση μια υπόθεση, όμως δεν μπορούμε να παραλείψουμε την όλη υποκρισία. Φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα likes, τους followers και τα clicks που παίρνουν οι δημοσιεύσεις τους, παρά η κακοποιητική συμπεριφορά αυτή καθαυτή. Συγκεκριμένα γνωστές φεμινιστικές σελίδες που προωθούν το κίνημα metoo, μια εκ των οποίων το womenlikeyou, του ζήτησαν αποδεικτικά στοιχεία για να ανεβάζουν και εκείνες το θέμα.

    Παρότι εκείνος παρέπεμψε στην δικηγόρο της καταγγέλλουσας, επέμεναν στο ότι θέλουν να επικοινωνήσουν με το θύμα μέσω Instagram, κάτι που προφανώς μπορεί να οδηγήσει στη δημοσιοποίηση των προσωπικών της στοιχείων. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια σελίδα που διαχειρίζεται από άτομα, τα οποία κρύβονται πίσω από τη δύναμη της ανωνυμίας. Παίρνουν έτοιμο το θέμα, αδιαφορώντας για την ίδια την κοπέλα. Δεν ερευνούν καν παραπάνω την υπόθεση, τηλεφωνώντας για παράδειγμα στην δικηγόρο της.

    Ποιος εξασφαλίζει ότι το άτομο που διαχειρίζεται μια εκ πρώτης όψεως φεμινιστική σελίδα, δεν είναι το ίδιο που μπορεί να διαρρεύσει τα βίντεο και τις φωτογραφίες της εφόσον γνωρίζει ποια είναι. Η λογική είναι η ίδια με εκείνων που έψαχναν να βρουν τα πορνοβίντεο στο διαδίκτυο μετά την είδηση.

    Δεν είναι μόνο οι σελίδες στο Instagram που κάνουν ότι ενδιαφέρονται

    Η υποκρισία ωστόσο δεν βρίσκεται μόνο στο Instagram. Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, μετά την ανακοίνωση των Ράδιο Αρβύλα, τηλεοπτικές εκπομπές θέλησαν να επικοινωνήσουν μαζί του. Ήταν οι ίδιες εκπομπές στις οποίες είχε στραφεί η καταγγέλλουσα στο παρελθόν και την είχαν απορρίψει. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι περιμένουν ένα προφίλ στο Instagram για να κάνουν την δουλειά τους κι να βγάλουν ένα θέμα στην επικαιρότητα -προφανώς για την τηλεθέαση-. Αναιρούν από μόνοι τους την ιδιότητά τους και είναι σαν να παραδέχονται την ανικανότητά τους… δεν νομίζετε;

    Το θέμα προφανώς και παίχτηκε στις εν λόγω εκπομπές, όπως και ανέβηκε στις σελίδες. Η δημοσίευση πήρε πολλά likes, όπως ήταν αναμενόμενο. Δυστυχώς και για τους δύο τους διέφυγε το όνομα και το επώνυμο του θύματος. Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης από τον οποίο ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις, έγραψε στα social media στο τέλος.

    «Κάπου εδώ να σας πω ότι σήμερα τα καταφέραμε όλα μαζί και μπράβο σε όλα σας. Επίσης κάπου εδώ να πούμε τον λόγο που έβγαλα εγώ το θέμα. Γιατί θέλαμε πρώτα απ’ όλα να μείνει προστατευμένη η κοπέλα, έπειτα για να είμαστε εμείς η κύρια πηγή είδησης και να μην παραποιηθεί η καταγγελία όπως και έγινε τελικά από αναπαραγωγές τρίτων. Τέλος γιατί η δημοσιογραφία στη χώρα μας έχει αποδείξει πόσο μη αναξιόπιστη και κίτρινη είναι πολλές φορές».