Πίνακας Περιεχομένων
    1. Γιατί συνεχίζει ο κόσμος να κολλάει στο ύψος;

    Όταν είχε γίνει γνωστό πως η Chiara Ferragni είχε σχέση με τον ράπερ της Ιταλίας, Fedez, πολλοί είχαν ένα και μόνο ζήτημα να σχολιάσουν. Τη διαφορά ύψους, η οποία στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά αμελητέα. Τώρα ένα ζευγάρι του Χόλιγουντ έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αναφέρομαι στη Zendaya και τον Tom Holland, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στα τόσα σχόλια που δέχονται κάθε φορά.

    Η διαφορά ύψους – 1,73 εκείνος και 1,78 εκείνη- φαίνεται πως απασχολεί πολύ κόσμο, ο οποίος θεωρεί πως είναι κάπως προβληματικό όλο αυτό. Είναι προβληματικό ο άντρας να είναι πιο κοντός από τη γυναίκα. Ένα στερεότυπο που για κάποιο λόγο συνεχίζει να υπάρχει, λες και το σωστό σε μια σχέση είναι το κατάλληλο ύψος.

    Ο Tom Holland μαζί με την Zendaya βρέθηκαν στην εκπομπή Sirius XM και η παρουσιάστρια δεν μπόρεσε να μη τους ρωτήσει για τα σχόλια που δέχονται. Ο Holland αρχικά εξήγησε πως ο σκηνοθέτης των Spider-Man πέρασε από casting μόνο ψηλότερες, από εκείνον, ηθοποιούς, ενδεχομένως γιατί ήθελε να σπάσει το στερεότυπο ότι ο άντρας πρέπει να είναι ψηλότερος. Η Zendaya από την άλλη, είπε πως η διαφορά ύψους τους είναι απόλυτα φυσιολογική και πως η μαμά της είναι επίσης ψηλότερη από τον πατέρα της.

    Γιατί συνεχίζει ο κόσμος να κολλάει στο ύψος;

    Είναι κάτι που όλοι το έχουμε ακούσει να συμβαίνει. Θυμάμαι φίλη μου να απορρίπτει άντρες που ήταν πιο κοντοί από εκείνη και να λέει πως «αν βάζω τακούνια θα τον περνάω ακόμα περισσότερο, δεν είναι ωραίο». Από την άλλη, ήταν επιλογή της να μην κάνει σχέση με κοντότερους, ωστόσο αυτό δεν το θεωρούσε λάθος αν μια άλλη γυναίκα το επέλεγε. Τι θέλω να πω;

    Ότι υπάρχει ένας άγραφος κανόνας εκεί έξω που γράφει πως αν ο άντρας είναι πιο κοντός από τη γυναίκα ή η γυναίκα έχει παραπάνω κιλά από τον άνδρα, τότε δεν είναι το κατάλληλο πρότυπο ζευγαριού. Κι όμως, όσο στυγνό κι αν ακούγεται, είναι μεγάλη αλήθεια. Μήπως το μυαλό σου κάνει αυτή τη σκέψη κι όταν ο άντρας είναι τέρμα γυμνασμένος και η σύντροφος του με παραπάνω κιλά;

    Είναι το ίδιο τοξικά όλα αυτά τα στερεότυπα. Και αυτό που δεν έχουμε μάθει να πράττουμε ακόμα, ενώ έχουμε τόση πληροφορία από το ίντερνετ, έχουμε ανοίξει υποτίθεται τους ορίζοντες μας και έχουμε εμπειρικά βιώσει καταστάσεις, είναι να σκεφτόμαστε πως νιώθει ο καθένας γι’αυτό. Μια γυναίκα ψηλή, θα έχει νιώσει σίγουρα πως μπορεί το ύψος της να είναι «ανασταλτικός» παράγοντας για την προσωπική της ζωή, πως θα πρέπει να βρίσκει μόνο ψηλούς. Ή ακόμα, μπορεί να έχει νιώσει μη θελκτική και άχαρη εξαιτίας αυτού.

    Δεν υπάρχει «κατάλληλη» εικόνα για ένα ζευγάρι. Υπάρχει μόνο η μεταξύ τους χημεία. Και μόνο σε αυτό πρέπει να στεκόμαστε. Και τα ζευγάρια που τελικά καταλήγουν μαζί ακόμα κι αν έχουν τη διαφορά ύψους, την έχουν νιώσει πολύ καλά αυτή τη χημεία και εστιάζουν στα σημαντικά. Φτάνει πια με τα στερεότυπα, τα κολλήματα και τις ανασφάλειες.