Πραγματικά το κοινό δεν το πιάνεις πουθενά. Ο Νίκος Μουτσινάς θα μπορούσε πολύ εύκολα να κάτσει 10 λεπτά στην εκπομπή του και να μιλήσει για την υπόθεση του βιασμού στη Θεσσαλονίκη. Αν το έκανε, θα το έκανε ξεκάθαρα για την τηλεθέαση. Και θα τον έκραζαν. Τώρα, που δεν το κάνει, πάλι τον κράζουν γιατί δείχνει αναισθησία και δεν παίρνει θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ποιος είπε ότι δεν παίρνει θέση;

    Πρέπει δηλαδή ο καθένας να διατυμπανίζει την άποψή του; Κι άντε, έβγαινε, πες, σε μια εκπομπή ο Νίκος Μουτσινάς και έλεγε την άποψή του. Θα σας αρκούσε αυτό; Οφείλουμε να καταλάβουμε πως οι τηλεοπτικές εκπομπές δε μπορούν να ασχολούνται καθημερινά με ένα θέμα αν δεν είναι εκπομπές πληροφόρησης, να κάνουν δηλαδή ρεπορτάζ.

    Το Καλό Μεσημεράκι είναι μια εκπομπή σατιρικού σχολιασμού. Είτε αρέσει σε κάποιον είτε δεν αρέσει, αυτός είναι ο χαρακτήρας της. Να βγει ο Νίκος Μουτσινάς να πει την άποψή του. Οκ. Θα το κάνει μια μέρα. Εάν δεν έχει κάποια πληροφορία να προσθέσει, γιατί να το κάνει σε ημερήσια βάση; Κι αν το κάνει μια φορά, τι θα προσφέρει; Χρειάζεται κάποιος από το κοινό να ακούσει τον Μουτσινά να το φωνάζει ότι ο βιασμός είναι από τις ξεφτίλες του ανθρώπινου είδους; Τόσα χρόνια που βλέπει τον Μουτσινά στην τηλεόραση, δε γνωρίζει τι πιστεύει; Δηλαδή τώρα που δεν το λέει, τι θα πει; Ότι ο Μουτσινάς είναι υπέρ των βιασμών ή υπέρ της κακοποίησης;

    Προσωπικά θεωρώ την εκπομπή του κουραστική και πως θα έπρεπε να έχει σταματήσει από πέρσι. Κούρασε η Βάνια, ο ίδιος μοιάζει ανέμπνευστος. Όμως η εκπομπή έχει ένα ύφος, ένα στυλ. Να το αλλάξει τώρα επειδή γίνεται αυτό; Θα ήταν σαν να κοροϊδεύει το κοινό του και τον ίδιο του τον εαυτό.

    Είναι λοιπόν τίμια όσα είπε πως δεν έχει την ικανότητα να αναλάβει ένα διαφορετικό φορτίο απ΄αυτό που μπορεί μέσα από την εκπομπή του.

    «Θέλω να πω ότι αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά που συμβαίνουν, κάποια γεγονότα τα οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Το καταλαβαίνουμε. Είναι πολύ συγκεκριμένη η εκπομπή, όχι οι άνθρωποι, αλλά η εκπομπή. Μπορεί κάποιους να τους εκνευρίζει, το καταλαβαίνω αλλά δεν θα ασχοληθούμε με όλα αυτά που συμβαίνουν. Όχι, γιατί δεν μπορούμε… Γιατί δεν μπορούμε, είναι η αλήθεια.

    Δεν είναι για εμάς αυτό το πράγμα. Υπάρχουν οι ειδικοί που δεν είναι στην τηλεόραση, και ας ασχολείται η τηλεόραση με αυτά τα θέματα. Να μπορέσουν να βρουν τις λύσεις. Οπότε εμείς το γνωστό υπνωτικό για δυο ώρες. Θέλω να το πω γιατί και γω παρακολουθώ τι γίνεται και όντως έρχομαι εδώ πέρα και προσπαθώ να φτιάξω λίγο τη διάθεση γιατί ο εγκέφαλος είναι αλλού. Θες ρε παιδί μου γιατί αυτό που συμβαίνει σε αγγίζει;

    Γιατί μπορεί να έχει συμβεί σε κάποιον που γνωρίζεις; Γιατί συντονίζεσαι με το θύμα τη στιγμή που του συμβαίνει όλο αυτό; Γιατί έρχεται από παντού πληροφορία και έχουμε μια διάθεση όλοι να μαθαίνουμε. Έχουμε γίνει όλοι έτσι κι αλλιώς ντετέκτιβ και τα πράγματα είναι μπερδεμένα».