Κανονικά δε θα χρειαζόταν να το ξαναγράψουμε. Αλλά έχει πλάκα το πώς αντιδράει ο κόσμος από χθες μετά τα λόγια της Λατινοπούλου για τη Δανάη Μπάρκα. Έχει πλάκα όχι γιατί είναι λάθος να καταδείξουμε τον οχετό της κ. Λατινοπούλου που εξέθεσε δημόσια έναν άνθρωπο για το σώμα του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να μιλήσει γενικά για το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Έχει πλάκα γιατί οι άνθρωποι στα social media, περισσότερο από το να στηρίξουν, θέλουν να επιδείξουν την ανωτερότητα τους.

  Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που αντιδρούν. Ξέρετε πόσα σχόλια γράφονται στο προφίλ της Λατινοπούλου από τους ακτιβιστές του κώλου που ενοχλούνται για την «παχυσαρκία» της Μπάρκα, αλλά δεν τους πειράζει να αποκαλούν «πουτ…» και άλλα τέτοια ωραία την Λατινοπούλου ή να λένε τσούλα κάθε influencer που τους ενοχλεί.

  Είναι οι ίδιες τύπισσες που θεωρούν bodyshaming αυτό που έγινε στη Δανάη Μπάρκα, αλλά όταν σχολιάζουν για παράδειγμα το μέγεθος του μορίου κάποιου συντρόφου τους, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα καλά. 

  Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χωρίς καν να ρωτήσουν την κάθε Μπάρκα, θα χρησιμοποιήσουν το σώμα της για να το κάνουν πρότυπο και την ίδια στιγμή θα αποκαλούν θύματα της σύγχρονης αντίληψης για το σώμα όποιες είναι αδύνατες ή γυμνάζονται. Από το μυαλό τους δεν έχει περάσει ποτέ το ενδεχόμενο να αφήσουν κάθε άνθρωπο να νιώσει μόνος του, όπως ο ίδιος επιθυμεί με το σώμα του, και αν θέλει να το αλλάξει, να το κάνει δίχως να λογοδοτήσει. Κι αν δε θέλει να το αλλάξει, αλλά του αρέσει, πάλι να μη λογοδοτήσει.

  Όσο κατάπτυστη είναι η Λατινοπούλου, είναι και το ακριβώς απέναντι άκρο. Να μην εθελοτυφλούμε και να μιλάμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

  Η υποκρισία όμως φαίνεται κι από αυτό που είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό. Όλα τα προηγούμενα χρόνια που τον έχουν ξεφτιλίσει για το σώμα του, δεν βγήκε κανένα κιχ. Επειδή ο ίδιος κάνει πλάκα για τα κιλά του, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κατακρίνουν αυτούς που γελοιοποίησαν το σώμα του. Ή δεν έβγαλαν άχνα όταν κορόιδευαν την κοιλιά του Ουγγαρέζου.

  «Να πω κι εγώ ως παθών, ως άνθρωπος που έχω παραπάνω κιλά και δικάζομαι καθημερινά στον δρόμο από τους ανθρώπους που με βλέπουν. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ για όλο αυτό το κύμα υποστήριξης στη Δανάη Μπάρκα και προφανώς όλοι οι άνθρωποι οι λογικοί είμαστε μαζί της. Ήταν τελείως ατυχές και άστοχο να βλέπεις έναν άνθρωπο  που αισθητικά να μην σου αρέσει, να τον σχολιάζεις. Αλλά αυτό να γίνεται προς όλους και προς όλες. Να μην γίνεται επιλεκτικά –ορθώς- μόνο για τη Δανάη Μπάρκα. Κλείνω εδώ.

  Όταν με τρόλαρε εμένα περιοδικό και μου έβαλε άλλο σώμα με άλλο κεφάλι για να μου κάνει πλάκα, δεν είδα κάποιος να έχει την ευαισθησία να πει δημόσια ότι είναι ανήθικο να κοροϊδεύουμε έναν άνθρωπο που είναι παχύσαρκος. Όταν υπήρξε εφημερίδα με εξώφυλλο “Ο Λιάγκας είναι χοντρός”, δε βγήκε να πει κανείς ότι είναι λάθος. Κανένας! Τώρα, μπράβο για την ευαισθησία που δείχνουμε όλοι μας για τη Δανάη Μπάρκα, και συμφωνώ και προσυπογράφω. Αλλά να τη δείχνουμε και σε άλλους αυτή την ευαισθησία, όχι επιλεκτικά. Αυτό λέω».

  Το bodyshaming για κάποιους αρ

  Έχει άδικο ο Λιάγκας; Ή μήπως αυτός να ψοφήσει γιατί τον θεωρούμε σεξιστή και επειδή μας ενοχλούν τα πατριαρχικά του κατάλοιπα έχουμε το δικαίωμα να τον πούμε χοντρό, μπουχέσα, παχύσαρκο και όλα τα σχετικά; Ή επειδή είναι άντρας, δεν πειράζει, δεν παθαίνει τίποτα, οι άντρες είναι δυνατοί (άλλη υπέρτατη μπούρδα της αντρικής σκέψης κι αυτό);

  Οι ίδιοι άνθρωποι που υπερασπίζονται τη Δανάη Μπάρκα, είναι οι ίδιοι που αν ακούσουν από τον Λιάγκα να λέει κάτι που τους ενοχλεί, θα τρέξουν να γράψουν σχόλιο «άντε μωρέ με τον άσχημο, τον χοντρό, τον μυτόγκα που έχει μούτρα και μιλάει». Να με συμπαθά η Δανάη Μπάρκα, αλλά εγώ στη θέση της δε θα ήθελα ούτε δράμι υπεράσπισης απ΄αυτούς τους ανθρώπους.

  Το μήνυμα για μένα είναι σαφές: αν με ενοχλούν οι αντιλήψεις σου, είσαι «χοντρός, κοντοπίθαρος, άσχημος, μπάζο, πουτ…» και όλα αυτά τα ωραία. Αν συμφωνούμε, τότε να σε στηρίξω.

  ΥΓ. Τη Λατινοπούλου δεν τη μάθαμε χθες. Τη μάθαμε πριν από ενάμιση χρόνο. Έχει πει 10αδες πιο οικτρά απ΄αυτό που είπε για τη Δανάη Μπάρκα. Το να μετατρέπουμε σε τόσο μεγάλο θέμα αυτό που είπε, το να κάθεται η Μπάρκα να απαντάει, είναι σαν να της λέμε «οι σάπιες απόψεις σου έχουν αξία και μας πονάνε». Δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Όχι, δεν δέχομαι ως επιχείρημα ότι η Λατινοπούλου επηρεάζει κόσμο. Όσους επηρεάζει, είναι αυτοί που και χωρίς τη Λατινοπούλου θα έλεγαν τη Μπάρκα «χοντρή». Δεν περιμένουν τη Λατινοπούλου να τους καθοδηγήσει.

  Γνωρίζουν τις απόψεις της, την ακούνε και την ακολουθούν ακριβώς γι΄αυτά που λέει. Δεν τους παραπλάνησε λέγοντας άλλα. Το πρόβλημα παραμένουμε όλοι εμείς που έχουμε τέτοια γενικευμένη αντίδραση, δίνουμε 10πλάσια προβολή σε μια άθλια άποψη και την φτάνουμε σε περισσότερους παραλήπτες. Θεωρώ άνευ ουσίας ότι μπήκε η Δανάη Μπάρκα στη διαδικασία να της απαντήσει και είναι ξεκάθαρο παιχνίδι προσωπικής προβολής του καθενός και διασφάλισης των likes και του engagement το να ασχολήθουν.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Τάσος Ξιαρχό: Από πόσα κιλά και κάτω επιτρέπεται να έχει άποψη η Δανάη Μπάρκα;

  Κιμ Καρντάσιαν: Τι μας διδάσκει μιλώντας για το body shaming που της προκάλεσε χαμηλή αυτοπεποίθηση

  Ο Κούγιας μηνύει τη Σκορδά, η Πισπιρίγκου απειλεί με μηνύσεις: Παίρνουν τα τηλεοπτικά πρόσωπα αυτό που τους αξίζει;