Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας να τις απαντήσω. Ετοιμάζω ένα βίντεο που θα απαντάω στα ερωτικά σας προβλήματα. Πάμε να κάνουμε ένα q&a για τις σχέσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε για τα προβληματικά ζώδια στο επίπεδο των σχέσεων.

  Αυτός ο αδόκιμος πρόλογος είναι ένα δείγμα από αυτά που συνηθίζουν να λένε celebrities, influencers, instagrammers, Youtubers και ό,τι άλλο υπάρχει σε αυτό το πεδίο, ώστε να χτίσουν την καλή τους επαφή με το κοινό τους. Εσύ τους λες ότι σε παράτησε ο Θανάσης από το Μπραχάμι και τώρα στέλνει μηνύματα σε μια κολλητή σου, αυτοί σου απαντάνε, πιστεύεις ότι θα βρεις λύση από τις απαντήσεις τους ή θα πάρεις παρηγοριά αν σου πουν ότι τα έχουν περάσει κι αυτές, στην πραγματικότητα όμως αυτό που συμβαίνει είναι κάτι άλλο.

  Υπάρχει από τη μία το προφανές, ότι δηλαδή οι Youtubers και οι κάθε λογής διάσημοι-διάσημες των social χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να ενισχύσουν το reach τους, για να πάρουν νέους ακόλουθους και να απλωθούν σε νέο κοινό, αλλά και να διαμορφώσουν ένα προφίλ που κάπως θα το εκμεταλλευτούν σε επίπεδο εμπορικών συνεργασιών.

  Υπάρχει όμως και το αφανές, το αόρατο. Ποιο είναι αυτό; Ότι αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα ερωτικά μας προβλήματα με τον εαυτό μας, με τους φίλους μας, με τους ανθρώπους που μας γνωρίζουν καλά και προτιμάμε να τα κοινοποιήσουμε μέσα από την πλατφόρμα που μας προσφέρει ένας Χ διάσημος.

  Είναι η παρηγοριά, είναι το ξαλάφρωμα, είναι η αίσθηση πως «αυτή που είναι διάσημη κι έχει ζήσει τόσα, αν έχει περάσει και το δικό μου και έχει προχωρήσει, τότε θα με βοηθήσει να προχωρήσω κι εγώ». Είναι κι η ανάγκη να απευθυνθεί κάποιος σε ένα τεράστιο κοινό και να βρει περισσότερους ανθρώπους που να βιώνουν την ίδια κατάσταση, ώστε να μη νιώθει μοναξιά σε αυτό. Είναι αυτές οι ωραίες οι ψευδαισθήσεις που γεμίζουμε τους εαυτούς μας.

  Ό,τι κι αν περνάς, όσοι και να το έχουν περάσει, όσο κι αν στο επικοινωνήσουν, πάλι μόνος σου θα είσαι στο βίωμα, μόνη θα το αντιμετωπίσεις, μόνοι μας στεκόμαστε απέναντι σε κάθε συναίσθημα και στην πραγματικότητα δεν μας απαλύνει το ζόρι που δεν είμαστε οι μοναδικοί σε αυτό.

  Youtubers και TikTokers θα κάνουν ειδικά βίντεο στο κανάλι τους που θα απαντάνε μόνοι ή μαζί με άλλους Youtubers στις ερωτικές ιστορίες που στέλνει το κοινό. Κοπέλες που έχουν απλώς 40-50 χιλιάδες ακόλουθους στο Insta, θα κάνουν ένα q&a γενικού περιεχομένου και μέσα σε όσα τους στείλουν, θα υπάρξουν και αρκετά μηνύματα που θα περιγράφουν σπαζοκεφαλιές σε επίπεδο ερωτικό.

  Η Αγγελική Μανουσάκη, αυτή η ινσταγκραμική ζωδιολόγος-αστρολόγος-δεν έχω ιδέα τι είναι, βάσισε ένα τεράστιο κομμάτι της απήχησης της και της μετατροπής της σε influencer, με το να περιγράφει ζώδια με τρία-τέσσερα χαρακτηριστικά που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας στα ερωτικά.

  Κάποτε, στο Demolition Man, ο Sylvester Stallone έβλεπε τη Sandra Bullock να τον προσκαλεί να κάνουν σεξ και αυτό να συμβαίνει με συσκευές προσομοίωσης και εικονικής πραγματικότητας. Ήταν πριν 29 χρόνια που βγήκε αυτή η ταινία και αυτή η σεξουαλική διεπαφή γινόταν στην εποχή μας.

  Αυτό που συμβαίνει, η διήθηση της ερωτικής μας ζωής μέσα από τη σήτα των κάθε λογής και κλίμακας celebrities, είναι απόδειξη πως είμαστε στην εποχή της απόλυτης διεπαφής, πως ζούμε τα πάντα, από το φλερτ μέχρι το σεξ, πιο διεγερτικά στη φαντασία και στο εικονικό, παρά στο απτό, το σωματικό, το real deal.

  Instagram, TikTok, Youtube είναι τρεις πλατφόρμες που υποδέχονται τα ερωτικά μας προβλήματα, τους δίνουν μέγεθος και, παρόλο που δεν θα μας δοθεί ποτέ κάποια ρηξικέλευθη απάντηση, αλλά όσα μας έχουν ήδη πει φίλοι και γνωστοί, θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, πιο ικανοί να το διαχειριστούμε. Γιατί πια δεν εστιάζουμε στο πρόβλημα, αλλά στην ψευδαίσθηση πως η Βενετία Καμάρα, ο Fipster, ο Μουτσινάς στο Καλό Μεσημεράκι, η Μαρία Σολωμού στο podcast της και ο οποιοσδήποτε κάνει μια εκπομπή ή μια ενέργεια γύρω από τις σχέσεις, θα έχουν γίνει για λίγο φίλοι μας.

  Θα είμαστε για μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά στον κύκλο τους, θα έχουμε δει πως είναι κι αυτοί άνθρωποι όπως εμείς, ότι μπορεί να τους είχαμε πλασμένους στο κεφάλι μας ως Supreme Gods που έχουν πάντα επιτυχία στον έρωτα, που δεν αφοδεύουν, δεν ιδρώνουν, δε βρωμάνε, δεν έχουν τσίμπλες, δε μυρίζει η πρωινή τους ανάσα, όμως τελικά είναι το ίδιο με εμάς.

  Την ίδια στιγμή όμως, έχουμε κάνει την πραγματικότητα μια ψηφιακή αποτύπωση, έχουμε αφήσει την επαφή, είμαστε στην διεπαφή και εθιζόμαστε σε αυτό που πλάθει το μυαλό, χωρίς να μας απασχολεί αυτό που ζητάει το σώμα…

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Πώς επικράτησε το TikTok σε βάρος των άλλων social media πλατφορμών;

  Super Κική: Για πόσο θα δικαιολογείται από το σκοτεινό παρελθόν της;

  Μια unpopular αλήθεια για τη Μύκονο που εκθέτει τις διαρκείς κατηγορίες εις βάρος της