Για ανθρώπους που υποτίθεται περνάνε ένα σημαντικό χρόνο μέσα στην ημέρα βλέποντας βίντεο στο TikTok, είναι οξύμωρο να τους βλέπεις να πατάνε τόσο εύκολα τη μπανανόφλουδα που τους ρίχνει η Ιωάννα Τούνη και η κάθε Τούνη.

    Η γνωστή influencer ανέβασε ένα βίντεο όπου έγραφε το εξής: «Όταν βρίσκεσαι καταλάθος σε παρέα που μιλάει για πολιτική και εσύ δεν είσαι σίγουρ ούτε για το ποιος είναι ο πρωθυπουργός».

    Φυσικά όταν λέει κάποιος μια τέτοια ατάκα, δεν είναι και δύσκολο να τον πάρουν από το αυτί, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, και να τον ψέξουν γιατί αν όντως δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο πρωθυπουργός και ψηφίζει, τότε προκαλεί πρόβλημα σε αυτούς που ξέρουν. Όχι βέβαια πως αυτοί που ξέρουν, έχουν καλύτερες επιλογές. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα.

    Στο TikTok και κατ΄επέκταση στα social media εν γένει, έχει γίνει της μόδας το λεγόμενο POV, δηλαδή το point of view, η οπτική, η θέση. Κάνει κάποιος δηλαδή ένα βίντεο που δείχνει πώς θα ένιωθε, πώς θα αντιδρούσε, πώς θα μιλούσε κάποιος που θα βρισκόταν σε μια συγκεκριμένη θέση. Δε σημαίνει όμως πως αυτός που είναι στο βίντεο, είναι και αυτός που έχει αυτή τη θέση.

    Το TikTok δηλαδή έχει – και δεν λέμε κάτι το συνταρακτικά καινούργιο εδώ – και το κομμάτι της υποκριτικής, υποδύεσαι κάτι, δημιουργείς ένα σενάριο, το προβάρεις, έχει το lipsync, όλα αυτά τα χιουμοριστικά. Υπάρχει κυρίως το στοιχείο της ψευδαίσθησης. Δεν πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που σας το λέμε.

    Όταν λοιπόν η Τούνη γράφει αυτό που γράφει, δε σημαίνει απαραίτητα πως η ίδια είναι η τόσο άσχετη με τα πολιτικά. Μπορεί και να είναι. Κι αν είναι όμως, σίγουρα δεν παίζει να μη γνωρίζει ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Απλώς, πολλές φορές, είναι επίσης πάγια τακτική στην κωμωδία του υπερβολικού – ούτε αυτό πρέπει να το διαβάζετε από εμάς πρώτη φορά – να λες κάτι έξτρα, κάτι πιο υπερβολικό για να ισχυροποιήσεις το statement σου.

    Μπορεί δηλαδή η παρέα της Τούνη να μιλούσε για την ΕΥΠ και την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και αυτή να μην είχε ασχοληθεί με το ζήτημα. Κάτι που σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, αλλά δεν πιστεύουμε ότι το 1 εκατομμύριο που την ακολουθεί, περιμένει από την Τούνη να το καθοδηγήσει πολιτικά.

    Ούτε είναι παράδοξο για μια γυναίκα που ασχολείται με την πρώτη της εγκυμοσύνη και βλέπει τα μίντια να γράφουν για τη σχέση της με τον Αλεξάνδρου, να αμελήσει τα πολιτικά και να επικεντρώνεται στα προσωπικά ή και τα επαγγελματικά της.

    @j.touni

    Κανένας άλλος άσχετος με πολιτική εδω?🫣 #fyp #foryou #greece #politics #jtouni #touni #viral #tiltokgreece #sorry

    ♬ original sound – ESOSA||CONTENT CREATOR

    Αν, επομένως, λέει η Τούνη χάριν αστεϊσμού ότι δεν είναι σίγουρη ποιος κυβερνά την χώρα της, δε σημαίνει απαραίτητα πως το εννοεί. Δεν την έχουμε για τόσο αφελή ώστε να βγει να το πει δημόσια και να μην ξέρει ότι θα προκληθεί σάλος. 

    Κι ειλικρινά αυτή η ανάρτηση φέρνει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που έχει η σχέση του μέσου χρήστη των social media με την πραγματικότητα, το επιτηδευμένο, το ψευδές, το προσποιητό και όλα τα συναφή. Κι αυτό συμβαίνει ακόμα και με τους digital natives, τους σεσημασμένους χρήστες τους.

    Από το βίντεο της Τούνη, ένα είναι αιτία για να την ψέξει κανείς: ότι τρώει λάθος το kitkat. Για όνομα βρε Ιωάννα..!

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Γιατί η επιτυχία της Ντρισμπιώτη να χρησιμοποιείται για να μειώσει τους influencers;

    Τι σημαίνει για τους Έλληνες Υoutubers ο πόλεμος των Βέλγων influencers με την κυβέρνηση

    Brad Pitt – Emily Ratajkowski: Κάτι παίζει μεταξύ τους – Τους εντόπισαν στη Νέα Υόρκη σε ρομαντικές στιγμές