Το GNTM 5 έκανε χθες πρεμιέρα με τις οντισιόν και ήταν αναμενόμενο πως ανάμεσα στα θηρία, δηλαδή τον Σασμό και τις άλλες σειρές που έκαναν πρεμιέρα, θα τα έβρισκε σκούρα. Το βασικό πρόγραμμα πάνω στο οποίο το STAR ποντάρει κάθε χρόνο για τηλεθέαση στο πρώτο μισό της σεζόν, ξεκίνησε με ποσοστά κάτω του 14% και στα δύο κοινά και η φετινή του πορεία θα είναι ένα μεγάλο crush test για το αν το GNTM ως brand έχει κλείσει τον κύκλο του.

  Αν έπρεπε να πάμε με τις πιθανότητες, θα λέγαμε πως ο φετινός κύκλος δύσκολα θα μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω απ΄αυτό που είδαμε στην πρεμιέρα. Το πιο λογικό θα είναι να πάει χαμηλότερα. Ο λόγος; Μα γιατί μετά τις οντισιόν δεν θα υπάρχει το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο που διαθέτει η κριτική επιτροπή.

  Η Καγιά κι ο Καράβας δεν δημιουργούν πια κανένα τρελό ενδιαφέρον. Ο Σωφρονίου δεν είναι το τηλεοπτικό μέγεθος που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση. Θεωρητικά, ούτε η Σοφία Χατζηπαντελή είχε πριν κάτι το έξτρα, αλλά στο πρώτο κιόλας επεισόδιο έδειξε πως τελικά το έχει και πως εν ευθέτω χρόνω μπορεί να το εξελίξει.

  Είτε την μισείς είτε την γουστάρεις τρελά (λέγε με Ραμόνα Βλαντή και Λάκη Γαβαλά), δε γίνεται να μην αναγνωρίσεις ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η παρουσία της στο GNTM φέρνει το συγκρουσιακό, ενώνει τα δύο αντίθετα άκρα και ανεβάζει το trending του ριάλιτι στο Twitter όπου ούτως ή άλλως οι χρήστες ξεσαλώνουν κατά των κριτών και των διαγωνιζομένων.

  Με αυτά τα αγγλικά που πετάει, με το ότι δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά, με τα φρύδια της, με τα πολύ ιδιαίτερα μάτια της, ακόμα και με κάποιες χιουμοριστικές στιγμές όπως η ακόλουθη, είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο φετινό GNTM.

  Ακόμα και οι στιγμές που ασχολούμαστε με τους έτερους τρεις της επιτροπής, είναι γιατί έχουν μια συζήτηση ή διαφωνία με την Χατζηπαντέλη. Ειδικά η Βίκυ Καγιά πήρε αρκετά από εκείνη για να συντηρήσει τον μύθο της κυρίαρχης στο πρόγραμμα αυτό.

  Η δε στιγμή όπου μια διαγωνιζόμενη αποκαλεί την Σοφία Χατζηπαντελή «κυρία με το μονόφρυδο», δίνουν την επιπλέον ίντριγκα και τροφή για σχόλια.

  Δεν ξέρουμε πως θα είναι η Μαίρη Βυτινάρος, δεν θα έχει εξάλλου τον ίδιο ρόλο με τη Σοφία Χατζηπαντελή. Ξέρουμε όμως πως στην πορεία των πραγμάτων από το STAR θα μπουν στη διαδικασία να ενεργοποιήσουν ξανά τη Χατζηπαντελή γιατί δίχως αυτήν, το GNTM 5 είναι καταδικασμένο να χάσει κάθε κεφάλαιο που έχει κερδίσει αυτές τις τέσσερις σεζόν.

  ΥΓ. Το GNTM είναι αναγκασμένο για να επιβιώσει, να καταφύγει σε ακόμα πιο extreme ένταση στο «ριαλιτίζειν» γιατί απέναντι σε Σασμό, Παράδεισο Κυριών και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, δεν έχει άλλη επιλογή. Άρα, το να μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης με τις προηγούμενες σεζόν, δεν οδηγεί και κάπου. Εννοείται πως θα κάνει αν χρειαστεί και τις πιο trash επιλογές ή πως θα δούμε την Καγιά και τους άλλους να μας στέλνουν για ζάναξ, όπως έκανε η Καγιά χθες που για περίπου 6-7 λεπτά έκανε μόνο αρνητικές παρατηρήσεις σε μια κοπέλα και στο τέλος την πέρασε και με πολύ θετικά σχόλια.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σχολιάζει το unfollow που της έκανε ο Snik

  Λάκης Γαβαλάς: Η σπόντα που άφησε για εγκυμοσύνη της Φουρέιρα

  Γλυκάνισος: Μήπως τα απροσδόκητα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της σειράς δεν είναι και τόσο τυχαία;