Ένα από τα ζητήματα που έχουν προκύψει γύρω από την εκκωφαντικά σάπια υπόθεση του Κολωνού με την κατ΄εξακολούθηση μαστροπεία και βιασμό μιας 12χρονης από έναν σωρό τεράτων της ύπαρξης, είναι και το κατά πόσο γνώριζαν ή δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται, όσοι έχουν φωτογραφηθεί μαζί με τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

    Είναι προφανώς ένα από τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα αυτής της υπόθεσης, αλλά έχει φέρει στο προσκήνιο και πάλι την παράνοια που επικρατεί στο κεφάλι μας.

    Καλούνται όλοι όσοι έχουν μια κοινή φωτογραφία με τον 53χρονο, όσοι αντάλλαξαν έστω μια καλημέρα μαζί του, να απολογηθούν για τις αποτρόπαιες πράξεις του, λες και όταν τους ζήτησε να φωτογραφηθούν, τους έδωσε ποινικό μητρώο, τους έδειξε φωτογραφίες στο κινητό του ή τους πρότεινε να κανονίσει ραντεβού με την 12χρονη από τον Κολωνό.

    Ο Χάρης Ρώμας είναι ένα από τα πρόσωπα που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις γιατί είχε φωτογραφηθεί με τον Μίχο και του είχε πει κιόλας ότι είναι χρυσός άνθρωπος.

    «Το πρόβλημα είναι το γιατί σχολιάζεται κάτι που είναι φως φανάρι. Κάνουμε κάποια επαγγέλματα, εγώ κάνω δύο, μέσω των οποίων απευθυνόμαστε στον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παρατρεχάμενοι. Οι πολιτικοί τους ψηφοφόρους τους αγαπούν και τους αγκαλιάζουν, ιδίως όταν είναι και τόσο ένθερμοι, όπως αυτός ο συγκεκριμένος άνδρας.

    Υπάρχουν φωτογραφίες μου από τον συγκεκριμένο, ο οποιός ερχόταν στις παραστάσεις μου και πλήρωνε. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ήθελε να μεταμφιέσει τη σκοτεινή, απαίσια και αποτρόπαια πλευρά του. Και αν αυτός με έχει αποκαλέσει “Φίλε μου” και του έχω απαντήσει “Είσαι χρυσός άνθρωπος”, για όλα υπάρχει μία πολύ απλή δικαιολογία.

    Όταν έρχεται στο μαγαζί εστίασης με το οποίο έχω σχέση, πάντα με την “αγία οικογένεια”, με τη σύζυγο και το παιδί, όλα αυτά είναι λογικά. Οι άνθρωποι αυτοί είναι θαυμαστές μας. Ήρθε και μας είπε ότι είναι θαυμαστής, έχει ψιλικατζίδικο και ψηφοφόρους, σε όποιον και να συνέβαινε αυτό, η απάντηση θα ήταν “Φίλε μου”. Εκ των υστέρων αισθάνθηκα ότι είμαι ευάλωτος.

    Δεν αισθάνομαι καμία ενοχή, αλλά οργή που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Το πρόβλημα πρέπει να εντοπιστεί στο ότι υπήρξαν άνδρες πρόθυμοι να συνευρεθούν με το ταλαίπωρο κοριτσάκι. Όταν κάνει δωρεές στο “Σπίτι του Ηθοποιού” είναι πολύ λογικό να του πούμε “Είσαι χρυσός άνθρωπος”. Πώς μπορείς να ξέρεις τη σκοτεινή πλευρά κάποιου..;».

    Η τελευταία φράση του Χάρη Ρώμα είναι αυτή που πρέπει να κρατήσουμε. Όταν μιλάμε για ηθοποιούς, για πολιτικούς, για ανθρώπους δηλαδή που λόγω ιδιότητας έχουν συναναστροφή καθημερινά με κόσμο κατά βάση άγνωστο προς εκείνους, οι πιθανότητες λένε πως ένα ποσοστό αυτών έχει παραβατική συμπεριφορά, μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

    Εδώ εμείς που δεν είμαστε πολιτικοί ή εν γένει σε πόστο που να προσελκύει κόσμο για να κερδίσει κάτι από εμάς, και σίγουρα θα έχουμε κάποιες συναναστροφές στη ζωή μας με παραβάτες και εγκληματίες. Μόνο εγώ, είχα στο σχολείο μου πάρε δώσε με παιδιά που τελικά είχαν συμμορία με καλάσνικοφ και εισέβαλαν σε σπίτια, έπαιρναν χρήματα, χρυσαφικά και βίαζαν και τις γυναίκες μπροστά στους άντρες και τα παιδιά τους.

    Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε, είναι πως δε γίνεται να ζούμε με διαρκή φόβο για το ποιος είναι ο άνθρωπος που μας τείνει τη χείρα. Ούτε να είμαστε διαρκώς καχύποπτοί. Το πρόβλημα δεν είναι στον Χάρη Ρώμα και στον εκάστοτε που έβγαλε φωτογραφία με τον Μίχο, εφόσον ήταν μια επιφανειακή συναναστροφή. Το πρόβλημα είναι ο Μίχος και ο κάθε Μίχος.

    Το πρόβλημα είναι αυτοί οι τύποι που καλύπτουν την εγκληματική τους δράση με αγαθοεργίες, με το να φαίνονται, ελπίζοντας πως θα δημιουργήσουν δεσμούς, ώστε να μην καλύπτει συνεχώς κάποιος τις πράξεις τους ή να έχουν πάτημα εκβιασμού προς κάποιους. Δε θα μου έκανε καμία έκπληξη αν ο οποιοσδήποτε Μίχος είχε πει σε πολιτικό «αν μαθευτεί το οτιδήποτε, ξέχνα τις ψήφους που σου έχω εξασφαλισμένες».

    Αν, επομένως, εσείς κάθεστε και κάνετε αστυνομική έρευνα για κάθε άνθρωπο με τον οποίο βγάζετε μια φωτογραφία, τότε ναι, να ζητήσετε τα ρέστα απ΄όσους αντάλλαξαν μια χειραψία με τον Μίχο. Αν όχι, ας εστιάσετε στο πραγματικό πρόβλημα και όχι σε αστειότητες.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Από τα Γλυκά Νερά στον Κολωνό: Καταναλωτές του αποτρόπαιου, θεατές της οδύνης των άλλων

    Multiverse: Από το σινεμά στην πραγματική ζωή – Οδεύουμε σε ένα μέλλον που θα μας συνθλίψει η γνώση;

    Από τον ακτιβισμό μέχρι την ενεργειακή κρίση: Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη στιγμή που θα αφήσουμε την τέχνη να «σαπίσει»;