Η κουτσομπολίστικη φύση μας υπερίσχυσε κι όταν η Shakira κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη το τραγούδι όπου κράζει τον Pique και τη νέα του σύντροφο, δεν εστιάσαμε στα πολύ σοβαρά που προκύπτουν απ΄αυτή την κίνηση και που προέκυψαν ως προϊόντα αυτής της κίνησης.

    Κι επειδή η πρώτη παράγραφος μοιάζει με κείμενο Θωμά Μάτσιου, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται όσα κάνει αυτή τη στιγμή ο Pique ως απάντηση στις μομφές της Shakira μέσα στο τραγούδι. «Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio;», του λέει η Shakira; Πάει και παίρνει Casio και την κάνει χορηγό σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει στη Βαρκελώνη, το King’s League. «Αντάλλαξες μια Porsche με ένα Twingo;», του λέει; Πάει και αγοράζει ένα Twingo.

    Αυτό το αλισβερίσι θα είχε όντως πλάκα, αν η Κολομβιανή και ο Ισπανός δεν είχαν και δύο παιδιά που είναι σε μια ηλικία που τα αντιλαμβάνονται όλα. Και σίγουρα, το να βλέπουν τη μαμά και τον μπαμπά τους να ξεκατινιάζονται δημοσίως, δεν είναι και το καλύτερό τους. Μάλιστα, μέσα σε όλο αυτό έχουν μπει και άσχετοι, όπως οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί που τον είχαν καλεσμένο ή ο Kun Aguero, πρώην συμπαίκτης του Pique στη Μπαρτσελόνα, και καλός φίλος, που σχολίασε τα του τραγουδιού.

    Μπορεί για εμάς τους απ΄έξω να είναι κάτι να συζητάμε, να έχουμε να γελάμε, μπορεί στην Casio και τη Renault να έσπευσαν να απαντήσουν χιουμοριστικά στην Shakira, αλλά εδώ υπάρχουν δύο αγόρια που δεν φαίνεται να τα σκέφτεται και κανείς από τους δύο γονείς.

    Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να απασχολεί τους δυο τους, αλλά πλέον το ποτάμι δεν έχει γυρισμό και θα υπάρχει απάντηση στην απάντηση, με το τραγούδι της Κολομβιανής να έχει ξεπεράσει τα 124 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shakira (@shakira)

    Το δεύτερο σημαντικό που ανέδειξε η συμπεριφορά της Shakira, είναι ότι μια γυναίκα μπορεί να υποτιμά, να υποβιβάζει μια άλλη γυναίκα και να μην πειράζει, όπως θα πείραζε με έναν άντρα. Μπορεί η 44χρονη να κάνει age shaming στην Clara Chia Marti, μπορεί να την αποκαλεί «φτηνιάρα» και να μην μιλήσει κανείς για τον αντιφεμινισμό, για τον σεξισμό της Shakira. Αυτή είναι η νέα κατάσταση.

    Να το πούμε και ανάποδα. Αν έβγαινε κάποιος να γράψει για την Marti ότι «μπήκε ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι, δε ντρέπεται», θα τον έλεγαν σεξιστή και οπισθοδρομικό, γιατί «η κοπέλα δε φταίει, ο Pique είναι ο μόνος ένοχος». Την έσυρε μάλλον ο Pique στο σπίτι του με την Shakira, τη Marti, στο βίντεο που διέρρευσε

    Γενικώς, αυτή η υπόθεση αναδεικνύει μπόλικη από την υποκρισία και τις παθογένειες που έχουν οι μονομερείς, οι παρωπιδικές αντιλήψεις και η αντικατάσταση του στενόμυαλου με ένα «προοδευτικό» στενόμυαλο.

    Γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Shakira εξευτελίζει δημόσια μια άλλη γυναίκα και την μειώνει επειδή έκανε το έγκλημα να είναι 23 ετών, είναι ξεκάθαρο πως έχει βγάλει τη ζωή της στα μανταλάκια και θέλει απλά να κάνει την «σταυροφορία» της.

    Και δεν είναι μόνη η Shakira. Πλήθος γυναικών έχει βγει να σχολιάσει, επώνυμα ή στην ανωνυμία του διαδικτύου, υπέρ της για αυτό το τραγούδι. Ένα «you go girl» θα μπορούσε να δονεί την ατμόσφαιρα. Επικροτούν δηλαδή την επίθεση της Κολομβιανής σε μια άλλη γυναίκα.

    Γίνονται κι αυτά τελικά ε..;