Πίνακας Περιεχομένων
  1. Έχει σημασία και ο τρόπος που μιλάει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

  Πολλές φορές, όταν βλέπουμε πρόσωπα της τηλεόρασης σε στιγμές δύσκολες, τείνουμε να ξεχνάμε πως είναι εξίσου άνθρωποι με εμάς, πως φέρουν τους φόβους τους, τις ανασφάλειες τους, όλα εν πάση περιπτώσει αυτά τα στοιχεία που κάνουν τον άνθρωπο. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αποφάσισε να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα από τις δύσκολες στιγμές που περνάει, κυρίως ψυχολογικά – και ας ελπίσουμε να μείνει μόνο εκεί – μετά τη διάγνωση του με κορωνοϊό.

  Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει προσβληθεί τα τελευταία 24ωρα από κορωνοϊό και όπως εξήγησε μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο στο τέλος Ιουλίου, τώρα τα πράγματα πιθανότατα να είχαν εκτροχιαστεί προς το πολύ σοβαρό. Έτσι τουλάχιστον του είπαν οι γιατροί.

  Ο παρουσιαστής προέβη πάντως σε δηλώσεις που είναι συνώνυμες θάρρους, γιατί δεν είναι με τίποτα απλό πράγμα να βγεις στον αέρα και να μιλήσεις με τόση νηφαλιότητα για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι σοβαρό, ως και μοιραίο.

  «Τα πράγματα είναι δύσκολα τις πρώτες ώρες γιατί γίνεται μία μάχη μέσα του για το τι είναι αυτό που έχει συμβεί, η αγωνία είναι μεγάλη. Ευτυχώς που είχα εμβολιαστεί. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα και λόγω της παχυσαρκίας που έχω τα τελευταία χρόνια. Έχω πάρα πολλά κιλά και αυτό ήταν πάρα πολύ κακό για μένα.

  Το στενάχωρο είναι ότι κάνεις έναν ολόκληρο αγώνα για το οξυγόνο σου, προκειμένου να καταφέρεις να αναπνεύσεις γιατί πονάει όλο σου το σώμα. Είναι το άγχος μη σου συμβεί κάτι και πρέπει να μπεις στο νοσοκομείο. Πρέπει να αποχαιρετήσεις κάποιους ανθρώπους που μπορεί να μην τους ξαναδείς… να μη βγεις από το νοσοκομείο. Δεν είμαι τρομολάγνος. Και το ξαναλέω και λόγω της παχυσαρκίας μου τα τελευταία πέντε χρόνια, έχω κάνει έναν πολύ μεγάλο αγώνα στο θέμα των κιλών, όλο αυτό το πράγμα επιβαρύνει πάρα πολύ. Σε κάνει σκεπτικό και λες: Θεέ μου, να τα καταφέρω».

  Έχει σημασία και ο τρόπος που μιλάει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

  Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έκανε στην ουσία κάτι πολύ σκληρό προς τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά ένα μάθημα προς όσους έχουν ακόμα ενδοιασμούς. Αναφέρθηκε στα κιλά του και στο πρόβλημα του με την παχυσαρκία που τον τοποθετεί στις ευπαθείς ομάδες, είπε πως σκέφτεται να μιλήσει με όλους τους ανθρώπους που αγαπά για παν ενδεχόμενο και αν μη τι άλλο έδειξε μια γενναία πλευρά του εαυτού του.

  Θα μπορούσε να κάνει ακριβώς το ίδιο με κλάματα ή κάτι τέτοιο και πάλι θαρραλέος θα ήταν. Το έκανε όμως με ηρεμία, χωρίς να επιχειρήσει να προβάλλει στον ακροατή κάποιον συναισθηματισμό, το οποίο μπορεί και να μεταφραζόταν με άσχημο τρόπο. Σε αυτή την τόσο δύσκολη πνευματικά και ψυχικά στιγμή για τον ίδιο, είπε τα πράγματα με το όνομα τους και μετέφερε απλώς το δικό του βίωμα.

  Είναι αυτονόητο πως η ευχή είναι προς τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και όλους να είναι κάτι περαστικό από τον οργανισμό τους ο κορωνοϊός, να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο, μακάρι μακριά από ΜΕΘ και να βρίσκονται σύντομα στις επάλξεις.