Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χθες απέναντι στους οπαδούς του

    Το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, στο 90ο λεπτό του ΠΑΟΚ-Άρης, μια σημαντική μερίδα οπαδών εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και διαπληκτίζεται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο αγώνας διακόπτεται για 45 λεπτά. Τελικά ολοκληρώνεται. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πια κοντά στο ενδεχόμενο τέτοιας τιμωρίας που μπορεί να του διαλύσει την ψυχολογία για μεγάλο διάστημα, αν όχι ολοκληρωτικά για τη φετινή σεζόν.

    Σαφώς, όταν μένουν ακόμα 6 μήνες ποδοσφαίρου, πολλά αλλάζουν, ιδίως αν ο ΠΑΟΚ κάνει 3 τουλάχιστον σημαντικές μεταγραφές τον Ιανουάριο. Μπορεί σε επίπεδο στόχων να μην αλλάξουν, αλλά σίγουρα μπορεί να χτιστεί κάτι καλό για του χρόνου. Με το δείγμα που υπάρχει ως τώρα όμως από την ομάδα αυτή, μπορεί να υπάρξει ελπίδα;

    Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στον προπονητή, αρχίζει και αναπολεί τον Αμπέλ Φερέιρα, υποβιβάζει πια τους παίκτες που αποθέωνε όταν πήραν πρωτάθλημα και έχει απογοητευτεί-οργιστεί-ξενερώσει από τη διαχείριση του οργανισμού από την διοίκηση. Το καλοκαίρι δεν ενισχύθηκαν οι θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα, δηλαδή τα εξτρέμ, το κέντρο και η άμυνα.

    Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Καντουρί, Πασχαλάκης δε δείχνουν να έχουν κάτι παραπάνω να δώσουν ποδοσφαιρικά, ο Ζίφκοβιτς είναι μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο, ο Ολιβέιρα τραυματίστηκε και μείωσε πολλές πιθανότητες του ΠΑΟΚ για καλύτερο ποδόσφαιρο, Σφιντέρσκι-Άκπομ δεν έχουν αποτελεσματικότητα και ο δεύτερος έμοιαζε με λύση απελπισίας, όπως και ο Σίντκλεϊ με τον Μιτρίτσα και γενικώς δεν υπάρχουν πολλοί στον ΠΑΟΚ που να μην βυθίζονται στον μηδενισμό και στην απαξίωση. Όταν ένα κύτταρο μολύνεται, θα μολυνθούν όλα.

    Κι όμως, η ποδοσφαιρική κατάσταση δεν είναι η κηλίδα του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν. Είναι αυτό που συνέβη χθες. Κι είναι ίσως χειρότερο σοκ κι από την υπόθεση με την Ξάνθη πρόπερσι και από το ντου στο ματς με την ΑΕΚ το 2018.

    Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χθες απέναντι στους οπαδούς του

    Ναι, έχουμε ξαναδεί εισβολές οπαδών στο γήπεδο και στην Τούμπα. Όμως χθες οι οπαδοί στράφηκαν εναντίον της ομάδας τους. Μπήκαν στο γήπεδο για να τιμωρήσουν την ομάδα τους, όχι τον αντίπαλο. «Καλύτερα να γραφτεί ως διακοπή αγώνα παρά ότι μας κέρδισε ο Άρης μες στην έδρα μας» έγραφαν αρκετά σχόλια στα social media χθες βράδυ. «Καλά έκαναν και μπήκαν μπας και δοθεί κάποιο μήνυμα στη διοίκηση» ήταν τα σχόλια αρκετών σε αθλητικές ιστοσελίδες.

    Είναι πια τέτοια η τοξικότητα μεταξύ των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, που οι οπαδοί δεν άντεχαν ήττα με 1-0 μες στην έδρα τους από τον αντίπαλο. Που προτίμησαν να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο ο ΠΑΟΚ και με τιμωρία έδρας (αυτά είναι τα σχεδόν σίγουρα της τιμωρίας) και λογικά με κάποια αφαίρεση βαθμών.

    Όλη η άρρωστη νοοτροπία των οργανωμένων σε μερικά λεπτά. Η ομάδα είναι το τσιφλίκι τους. Το γήπεδο είναι κτήμα τους. Αυτοί απαιτούν από τον κάθε Σαββίδη νέο γήπεδο. Ο κάθε Σαββίδης θα έπρεπε σήμερα κιόλας να τους αποκλείσει από το γήπεδο. Άλλωστε, όπως συμβαίνει σε κάθε οργανωμένη θύρα, οι μισοί δεν πληρώνουν καν εισιτήριο. Με ντου μπαίνουν στο γήπεδο, είναι κράτος εν κράτει. Δε θα χάσει και τα πολλά έσοδα το ταμείο.

    Γενικά, η πανδημία έφερε κάτι καλό: τα άδεια γήπεδα. Ναι, δεν αξίζουν όλοι να μην πηγαίνουν γήπεδο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο όσοι εισβάλλουν στα γήπεδα. Είναι κι όσοι ανεβάζουν πανό για κυνηγητά και μαχαιρώματα. Είναι κι όσοι βρίζουν εν χορώ μανάδες, οικογένειες και εύχονται καρκίνους και ό,τι άλλο. Κι αυτοί δεν είναι 50-100, είναι αρκετές χιλιάδες.

    Όσο υπάρχουν αυτοί κι όσο οι ομάδες ή οι υπόλοιποι οργανωμένοι δεν τους παραδίδουν στην αστυνομία για φυλάκιση και βαριά πρόστιμα, τόσο τα ανοιχτά γήπεδα θα είναι πολύ παραπάνω απ΄ όσο μας αξίζει.