Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από τον Νίκο Φίλη
    2. Ο Τσίπρας αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα

    Ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να έχει επηρεαστεί από τα 4 χρόνια συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, ενός κόμματος που η βάση του κοινού του ήταν οι «ψεκασμένοι», και γι΄αυτό τους αντιμετωπίζει με κατανόηση και υποστήριξη, αντί να τους στηλιτεύσει που φέρονται με ανευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και τραμπουκίζουν ακόμα και όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Αλλιώς δε μπορούν να εξηγηθούν τα πεπραγμένα του στην Κοζάνη.

    Βρέθηκε στην Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας κι ενώ μπορεί να έφερε ένα σωστό επιχείρημα για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει ανάμεσα στον λαό και την κυβέρνηση, έδειξε πως οι δημοσκοπήσεις τον έχουν φέρει σε μια κάποια απόγνωση γιατί δεν μπορεί να διανοηθεί ότι βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ 10 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, παρά την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας που χρεώνει ο ίδιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Στημένες οι δημοσκοπήσεις. Πληρωμένα όλα τα κανάλια. Αυτά τα είναι τα επιχειρήματα του. Ακόμα κι αν κάποιος τα ενστερνιστεί, ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα δύο χρόνια; Γιατί έχουμε δει αρκετές συζητήσεις στη Βουλή και δεν είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε κάποια στέρεη πολιτική, δεν παρουσίασε κάτι που να θυμίζει πολιτική. Μα και μου, ήξεις αφήξεις και γενικώς μια τάση να αποφύγει την ρήξη.

    Αν σε αυτή την εποχή ένας πολιτικός ηγέτης δεν έρθει σε ρήξη με κατεστημένα, είναι ξεκάθαρο ότι νοιάζεται περισσότερο για την πολιτική του συνέχιση, παρά για να φέρει αναγκαίες αλλαγές στη χώρα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραδειγματιστεί από τον Νίκο Φίλη

    Πριν από μερικές εβδομάδες ο κ. Φίλης και η κ. Μπακογιάννη συζητούσαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και έβλεπες ένα κλίμα συναίνεσης και κατανόησης μεταξύ δύο πολιτικών αντιπάλων. Είχε ο καθένας τα επιχειρήματα του, έκανε ο κ. Φίλης μια πολύ σωστή κριτική στην αναλγησία του υπουργείου Παιδείας και της παντελώς απούσας κ. Κεραμέως και έβλεπες για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ να αρθρώνει επιτέλους πολιτικό λόγο, να μιλάει για τα κακώς κείμενα της ίδιας της κοινωνίας.

    Ένας πολιτικός που σέβεται τους ανθρώπους που του έδωσαν θέση στη Βουλή ή στην κυβέρνηση, θα πρέπει να κατανοήσει ότι θα αφήσει ένα κομμάτι της κοινωνίας δυσαρεστημένο. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να είναι και με τους εμβολιασμένους και με τους ανεμβολίαστους.

    «Ούτε απογραφή δεν μπορεί να γίνει. Μέχρι και αρνητές της απογραφής δημιουργήθηκαν. Και είναι λογικό, θα πω εγώ, να υπάρχει αυτή η κρίση εμπιστοσύνης. Όταν ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που σπάει τα μέτρα τα οποία ο ίδιος νομοθετεί κι όταν όλοι οι άλλοι κάναμε καραντίνα αυτός γλεντοκοπούσε κι έκανε βόλτες στην Πάρνηθα, δημιουργείται ένα χάσμα, μια ρωγμή εμπιστοσύνης».

    Δεν είναι δυνατόν το αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι αρνητές απογραφής, οι αρνητές των πάντων, να δικαιολογούνται από την μη εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. Τα λάθη του κ. Μητσοτάκη ήταν που οδήγησαν σε μη συμμόρφωση με το περσινό lockdown. Αναγνωρίστηκαν ως λάθη πάντως. Σίγουρα θα έπρεπε να γίνει με περισσότερη σαφήνεια.

    Αλλά το να απορρίπτεις τους επιστήμονες, το να απορρίπτεις την αλληλεγγύη προς το κοινωνικό σύνολο, δεν είναι ζήτημα εμπιστοσύνης ή μη. Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να ήταν πρωθυπουργός, κι ο Θεός ο ίδιος να ήταν, πάλι η ίδια αντίδραση θα υπήρχε.

    Ο Τσίπρας αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα

    Οφείλει η αντιπολίτευση να αποδεχτεί ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν θέλει να ανήκει. Υπάρχει ένα κομμάτι επικίνδυνο που πρέπει μέσα από κάποιες πολιτικές να καταλάβει ότι η εποχή των διανεμητικών ομάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν γίνεται λοιπόν να θες να διεκδικήσεις μια επόμενη πρωθυπουργία και να χαϊδεύεις τα αυτιά των αρνητών, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιτεθούν σε συμπολίτες και να τους απαγορεύσουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

    Δηλαδή και δε θέλουν να εμβολιαστούν οι ίδιοι και εμποδίζουν όσους θέλουν να εμβολιαστούν. Και καμία καταδίκη τέτοιων περιστατικών δεν έχει ακουστεί από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα.

    «Είτε εμβολιαστούν όλοι με έναν μαγικό τρόπο, είτε όχι, τους επόμενους δύο μήνες, που θα είναι και το πικ της πανδημίας, οι προβλέψεις των ειδικών για κρούσματα και νεκρούς θα επιβεβαιωθούν» είπε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, άφεση αμαρτιών στους αντιεμβολιαστές, αφού λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι και να μην εμβολιαστούν τα νούμερα θα παραμείνουν ίδια στους επόμενους δύο μήνες. Ξέχασε όμως να τους πει ότι θα παραμείνουν ίδια γιατί σε όλο αυτό το διάστημα δεν εμβολιάστηκαν. Ότι όσο δεν εμβολιάζονται, οι δύο μήνες θα γίνουν τρεις και μετά τέσσερις. Εκτός κι αν απορρίπτει τα στοιχεία που υπάρχουν στο Ισραήλ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να γίνει ξεκάθαρος κι όχι να πατάει με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί. Γιατί κάποια στιγμή θα ρίξει μια βροχή, τα πόδια θα γλιστρήσουν, θα ανοίξουν και θα σπάσει η λεκάνη.