Είναι γνωστό πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πλέον σφιχταγκαλιασμένη με την ηλιθιότητα. Όμως κάθε φορά που συμβαίνει κάτι και μας το υπενθυμίζει, μας ξαφνιάζει σε μεγάλο βαθμό. Όσο κι αν βλέπεις ότι είναι πολύ περισσότερα τα κομμάτια εκείνα της κοινωνίας που ρέπουν προς το ακραίο, σε τυφλώνει μια ελπίδα πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Και δεν αλλάζουν. Κι έρχεται η ΕΡΤ, ένα πεδίον δόξης λαμπρό για κηφήνες και συνδικάτα, να σου ξεκαθαρίσει πως μόνο χειρότερα θα είναι τα πράγματα.

    Το debate ανάμεσα σε φιλοπουτινικούς και σε αυτούς που καταδικάζουν τον πόλεμο της Ρωσίας προς την Ουκρανία, αλλά και κάθε πόλεμο που γίνεται από οποιονδήποτε προς τον οποιονδήποτε, καλά κρατεί. Τα τελευταία επεισόδια προστέθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα. Το πρώτο αφορά στη συναυλία που θα έδινε ο Λεωνίδας Καβάκος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, που αποφάσισαν τελευταία στιγμή να αποσυρθούν με την φθηνή δικαιολογία πως έπρεπε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα 14 ημέρες πριν.

    Η συναυλία θα γινόταν 14 Απριλίου και έλαβαν την ενημέρωση την 1η του μηνός. Η συγκεκριμένη συναυλία θα γινόταν για να συγκεντρωθούν χρήματα για το μαιευτήριο της Μαριούπολης, μιας πόλης με ελληνικό στοιχείο, που δέχτηκε βομβαρδισμό από τους Ρώσους. Κι αφού τα συνδικάτα ήθελαν να έχουν τον πρώτο λόγο στο κείμενο που θα γραφτεί για τη συναυλία και ήθελαν να εξασφαλίσουν πως δεν θα αναφέρεται πουθενά ότι ο Putin κάνει πόλεμο κι ότι η Ρωσία έχει εισβάλλει, εν τέλει αρνήθηκαν.

    Το δεύτερο επεισόδιο έγινε γύρω από τη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Θωμά Σιδέρη. Σε μια από τις εκπομπές του στο Πρώτο Πρόγραμμα, αφιέρωσε μία ώρα να μιλάει για το Τάγμα Αζόφ και τον νεοναζισμό στην Ουκρανία, μια ρητορική που είναι η βάση της εισβολής του Putin. Για μία ώρα μιλούσε για τους Ναζί που είναι το 2% στην Ουκρανία, αλλά ουδεμία κουβέντα για τον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται στις υπόλοιπες πόλεις ή για τους βομβαρδισμούς σε καταφύγια.

    Σύμφωνα με το iefimerida, ο δημοσιογράφος δέχτηκε έντονη πίεση από τη διοίκηση του Πρώτου Προγράμματος για να κάνει αυτό το αφιέρωμα. Ακούγοντας τον, ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης τον αποκάλεσε ανδρείκελο του Putin και μερικούς ακόμα ανάλογους χαρακτηρισμούς. Όταν λοιπόν ο κ. Κανέλλης προσκλήθηκε στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη, το συνδικάτο της ΠΟΣΠΕΡΤ ξαμολήθηκε σε όλη την ΕΡΤ για να δείξει πως αυτό διοικεί, πως δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστεί ότι πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο και πως αγνοεί ότι λογοδοτεί όχι στο κράτος, όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά στον λαό.

    Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ πήγαν έξω από το στούντιο της εκπομπής του Μιχαηλίδη και επιχείρησαν να του υπαγορεύσουν τις ερωτήσεις, αφού πρώτα προσπάθησαν να τον εμποδίσουν από το να βγάλει στον αέρα τον Κανέλλη με την αιτιολογία πως επιτέθηκε σε συνάδελφο τους. Έσπευσαν μάλιστα η ΕΣΠΗΤ και άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις να καταδικάσουν τον Κανέλλη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

    Αλήθεια; Δηλαδή είναι στα πλαίσια της δεοντολογίας των ενώσεων αυτό που έκανε ο κ. Σιδέρης, έστω και υπό την πίεση των ανωτερών του, αλλά η ενόχληση σας έγκειται μόνο στους χαρακτηρισμούς του Κανέλλη; Και γιατί πρέπει να υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη και δεοντολογία; Με ποιους; Με αυτούς που οι πράξεις τους ομολογούν ότι στηρίζουν τη Ρωσία στον πόλεμο, άρα στηρίζουν τον εισβολέα που δολοφονεί αμάχους σε καταφύγια; Με αυτούς θέλετε να ταχθείτε κύριοι επικεφαλής στις ενώσεις; Τότε χάρισμα σας οι θέσεις και να μη σώσουμε ποτέ να μπούμε στα κιτάπια σας.

    Από την ΠΟΣΠΕΡΤ έφτασαν μάλιστα να αποκαλέσουν τον Μιχαηλίδη golden boy που αρμέγει την ιερή αγελάδα της ΕΡΤ. Ο Μιχαηλίδης βέβαια έχει ετήσια σύμβαση που λήγει σε λίγους μήνες. «Να φύγεις από τώρα», φέρονται να του φώναξαν. Αν ο Μιχαηλίδης αρμέγει την ΕΡΤ, τότε εσείς της ΠΟΣΠΕΡΤ και όλα τα συνδικάτα τι ακριβώς κάνετε; Γιατί είστε από τα πιο ανεπαρκή σύνολα δημόσιων φορέων και με τα χέρια καρφωμένα στις καρέκλες σας.

    Κι αν αυτό το ανέχονται για χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και το ευλογούν, δε μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε ζητήματα πολέμου. Δεν γίνεται να πληρώνει το κράτος ανθρώπους που επικροτούν δολοφόνους. Θέλετε να είστε με τον Putin; Να πάτε στη Ρωσία να δείτε τι ωραία που είναι η δημοκρατία του και η «ελευθερία του λόγου». Αλλά είναι εμφανές πως στην ΠΟΣΠΕΡΤ αρέσει ο ταγός, θέλει έναν ινστρούχτορα που να επιβάλλει μια γραμμή και να ακολουθείται αυτή απαρέγκλιτα.

    Ας πάει να στήσει ένα δικό της ιδιωτικό κανάλι η ΠΟΣΠΕΡΤ και ας κάνει ό,τι θέλει. Σε έναν δημόσιο φορέα όμως, οι τσαμπουκάδες και η αρπαγή της διοίκησης, δεν είναι αποδεκτά.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Volodymyr…Churchill: Πώς ο Ουκρανός Πρόεδρος χρησιμοποιεί τον δημόσιο λόγο του για να χτίσει έναν μύθο

    ΗΠΑ: Θα επιβληθούν κυρώσεις στις 2 ενήλικες κόρες του Putin

    Ουκρανία: Πάνω από 5.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη – Η Ρωσία συνεχίζει τις επιστρατεύσεις