Σε ένα καλοκαίρι που ήρθε μετά από ένα 7μηνο ανελευθερίας, αλλά συνεχίζει να υπάρχει από πάνω του η σκιά του lockdown και η κόντρα για τον εμβολιασμό, πολλά πράγματα παίρνουν διαστάσεις που δε θα έπρεπε και μεγαλοποιούνται. Τρανό παράδειγμα η Μαρία Κορινθίου, η οποία ανάρτησε μια φωτογραφία όπου ποζάρει δίπλα σε μια τοιχογραφία της Παναγίας και προκάλεσε αντιδράσεις χρηστών στο Instagram που την εγκάλεσαν για ασέβεια.

    Αρχικά, να πούμε πως η Μαρία Κορινθίου δεν πήγε σε κάποια εκκλησία να το κάνει αυτό ούτε πήρε καμία εικόνα της Παναγίας και πόζαρε. Βρέθηκε σε ένα μαγαζί, το Noah, όπου οι άνθρωποι που έκαναν το εσωτερικό design, ζωγράφισαν μια Παναγία στον τοίχο. Άρα, αν κάποιος θέλει να κουνήσει το δάχτυλο προς μια μεριά, σίγουρα δεν είναι προς τη Μαρία. Ούτε προς το μαγαζί θα έπρεπε, αλλά για την οικονομία μιας παράλογης κουβέντας, ας πούμε ότι προς τα εκεί θα έπρεπε να στοχεύσει κάποιος.

    Το πιο βασικό και στα όρια της υποκρισίας όμως, είναι ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η Μαρία Κορινθίου αποθεωνόταν από τους ίδιους ευαίσθητους Χριστιανούς γιατί έκανε ανάγνωση του επιτάφιου ύμνου τη Μεγάλη Παρασκευή και η ίδια εξέφραζε την τιμή που νιώθει, τόνιζε τον απεριόριστο σεβασμό της και σε σχετικές αναρτήσεις της μιλούσε για τη δική της σύνδεση με το χριστιανικό θείο.

    https://www.youtube.com/watch?v=BmlHgc35GYY

    Επίσης, θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε αν οι ίδιοι άνθρωποι που προσεβλήθησαν και αντέδρασαν σε αυτή την εικόνα, θα έκαναν το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις πολύ πιο αναγκαίες για παρέμβαση και αντίδραση. Ας πούμε, πόσο χριστιανικό είναι το μόνο «ορθοδοξία ή θάνατος» που λέγανε οι αντιεμβολιαστές τις προάλλες; Εκεί όλα καλά;

    Πώς ξαφνικά η ίδια γυναίκα μπορεί να κριθεί ως ασεβής για μια φωτογραφία, είναι απορίας άξιον. Φυσικά, αυτό που φαίνεται να ενόχλησε είναι η αμφίεση της και το ότι το ρούχο της δεν κάλυπτε κάθε ίντσα του σώματος της. Θεωρήθηκε ασεβής επειδή δεν φορούσε ράσο ή κάποια μπούργκα μάλλον. Ή κάποιο ένδυμα καραβανιών στην έρημο. Τι θέλουμε ακριβώς να κάνει η Μαρία Κορινθίου; Να μην έχει στήθος; Να σβήσει μονοκοντυλιά το παρελθόν της και το στάτους που έχει ως γυναίκα και για το οποίο η ίδια δεν πολυκαίγεται; Έχει κάποιο dress code ο Θεός και απορρίπτει κόσμο μήπως; Γυμνές ψυχές υποδέχεται, αν δεχτούμε τη μετά θάνατον ζωή.

    Αν δει κιόλας κανείς την ανάρτηση και το σχόλιο, η Μαρία Κορινθίου γράφει «Μαρία Maria Mare». Η ηθοποιός το έχει κάνει και στο παρελθόν, το κάνει και με αυτή την ανάρτηση. Ποιο; Θέλει να αναδείξει την ιδιαίτερη πνευματική σύνδεση που αισθάνεται με την Παναγία λόγω του ότι φέρει το όνομα της. Τίποτα το ασεβές ή «αμαρτωλό» και σίγουρα όχι λόγος για να σταθείς ιδιαίτερα. Άντε στη χειρότερη να πεις ότι έκανε μια αστοχία και τέλος. Που κι αυτό δεν ευσταθεί.

    End of story που λένε και στο χωριό μας!