Το ψηφιακό κράτος εξελίσσεται ήδη με ρυθμούς «χελώνας» στην χώρα μας, αφού χρειάστηκε να ξεσπάσει μία πανδημία ιού για να μπορούν επιτέλους κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες να γίνονται ηλεκτρονικά. Η μετάβαση αυτή έχει αποδειχτεί σωτήρια για πολλούς πολίτες που δεν απαιτείται πια να στήνονται σε ουρές για ώρες ολόκληρες έξω από δημόσιες υπηρεσίες, όπως συνέβαινε προηγουμένως.

    Τελευταίο «βήμα» της εξέλιξης αυτή προς την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών είναι η προσθήκη της ταυτότητας αλλά και του διπλώματος οδήγησης στο ψηφιακό πορτοφόλι που έχει λανσάρει η κυβέρνηση, το Gov Gr Wallet.

    Ωστόσο, σε κάποιους φάνηκε ύποπτη η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, την οποία θεώρησαν μία προσπάθεια για «φακέλωμα» των πολιτών.

    Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πόσο μεγάλος είναι ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός σε αυτήν την χώρα. Το Gov Gr Wallet το μόνο που κάνει είναι να μας προσφέρει την δυνατότητα να έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή δεδομένα που ήδη έχει «φακελωμένα» για εμάς το κράτος.

    Εξάλλου, όλοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα πολίτες του ελληνικού κράτους είναι ήδη καταχωρημένοι στο taxisnet, μέσω του οποίου μπορούν να συνδεθούν για να λάβουν την ψηφιακή τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.

    Επομένως, τι το καινούριο προσφέρει στο ελληνικό κράτος,  η νέα επιλογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας; Πως εξυπηρετεί το «σατανικό του σχέδιο» να μας φακελώσει;

    Κάθε πληροφορία για εμάς υπάρχει ήδη στο σύστημα του κράτους από την γέννησή μας, γεγονός που όχι μόνο είναι ευρέως γνωστό αλλά είναι και υποχρεωτικό από το σύνταγμα της χώρας. Δεν πρόκειται ούτε για μία καινούρια κίνηση της κυβέρνησης για να ξεκινήσει την «ψηφιακή δικτατορία» που ξεκίνησε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού (ω, ναι, ακούστηκε και αυτό) ούτε για κάτι που οι πολίτες δεν ήξεραν ήδη ότι συμβαίνει: ότι είναι, δηλαδή, υποχρεωτικό να έχει κανείς πάνω του επίσημα έγγραφα ταυτοπροσωπίας.

    Πηγή: Twitter

    Υπήρξαν, δε, και κάποιοι μάλλον γραφικοί που μίλησαν για το «χάραγμα 666» του Εωσφόρου. Θεωρούν ότι το να έχει κανείς σε ηλεκτρονική μορφή ένα έγγραφο ταυτοποίησης που είναι ήδη περασμένο στο σύστημα και είναι υποχρεωτικό να έχει μαζί του, είναι κάποιου είδους masteplan του Σατανά για να «υποδουλώσει το γένος των Ελλήνων».

    Τα επιχειρήματα όσων είναι κατά της ηλεκτρονικής ταυτότητας παρουσιάζουν πολλά κοινά με εκείνους που ήταν κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού, είναι τεχνοφοβικοί και είναι γενικά προσκείμενοι σε θεωρίες συνωμοσίας.

    Ίσως το ελληνικό κράτος δεν προσπαθεί να μας «φακελώσει» (ότι και εάν σημαίνει αυτό), ίσως απλά προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί επιτέλους με τα δεκάδες άλλα κράτη που έχουν ήδη δώσει την -αναμφισβήτητα πιο βολική- επιλογή της ψηφιακής ταυτότητας.

    Κεντρική φωτογραφία: Βαρβάρα Ντέντη

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Super Kiki: «Απέβαλα…μην ασχοληθείτε» – Δυστυχώς η επιθυμία της δε γίνεται να εισακουστεί

    Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τις δυσκολίες των ΑμΕΑ θα έπρεπε να το δουν πρώτα οι ίδιοι οι αστυνομικοί

    Σωκράτης Μάλαμας: Τόσο εύκολα σε «πουλάνε» αυτοί οι αμέμπτου ηθικής που κάποτε σε στήριζαν