Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ποια είναι η Jean-Pierre

    Η Karine Jean-Pierre θα γίνει η νέα Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, μετά από την αποχώρηση της Jen Psaki, όπως ανακοίνωσε ο Joe Biden. Γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα και το πρώτο ανοιχτά gay άτομο που κατέχει τη θέση. Η Jean-Pierre προς το παρόν έχει τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου.

    «Η Karine όχι μόνο φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτή τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Biden – Harris εκ μέρους του αμερικανικού λαού», είπε ο Biden. H Jean-Pierre θα ξεκινήσει επίσημα μετά την τελευταία μέρα της Psaki, που θα είναι στις 13 Μαΐου.

    Τον περασμένο Μάιο, η Jean-Pierre έγινε η δεύτερη μαύρη γυναίκα στην ιστορία που πραγματοποίησε την καθημερινή ενημέρωση τύπου. Υπηρέτησε στην ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Biden. Πριν από αυτό ήταν σύμβουλος της εκστρατείας του και επικεφαλής του επιτελείου της πλέον αντιπροέδρου, Kamala Harris.

    Η Psaki, επίσης, την στηρίζει στο νέο της βήμα, περιγράφοντάς την ως ένα «αξιόλογο» άτομο με «δεκαετίες εμπειρίας». Στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου ανέβηκε στο βήμα μαζί της. Οι δύο τους αγκαλιάστηκαν καθώς η Psaki μιλούσε για την σημασία του να αναλάβει εκείνη τη δουλειά της.

    Η 44χρονη Jean-Pierre γεννήθηκε στο Φορτ ντε Φρανς στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 5 ετών. Μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης μαζί με τα δύο αδέρφια της . Η μητέρα της εργαζόταν και ο πατέρας της ήταν οδηγός ταξί, για αυτό και πολλές φορές πρόσεχε τα μικρότερα αδέρφια της.

    Ποια είναι η Jean-Pierre

    Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια το 2003. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Barack Obama το 2008, ενώ υπήρξε επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης «MoveOn.org» και πολιτική αναλύτρια για το NBC News και το MSNBC. Επίσης, ήταν περιφερειακή πολιτική διευθύντρια για το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης του.

    Το 2011, υπηρέτησε για την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Obama το 2012. Ηγήθηκε της διαδικασίας επιλογής αντιπροσώπων και της πρόσβασης στις κάλπες. Επίσης, διαχειρίστηκε την πολιτική δέσμευση σε βασικές πολιτείες, ενώ υπηρέτησε κι ως αναπληρώτρια διευθύντρια εκστρατείας για την προεδρική εκστρατεία Martin O’Malley το 2016.

    Η σύντροφός της είναι η εθνική ανταποκρίτρια του CNN, Suzanne Malveaux, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη. Επίσης, έχει εργαστεί στο Community and Corporate Ethics. Τον Δεκέμβριο του 2018, οι Haitian Times ψηφίστηκε ως μία από τις έξι «Αϊτινές Δημοσιογράφους της Χρονιάς». Τον Μάιο του 2022 το περιοδικό Forbes την περιέγραψε ως «εξέχουσα ακτιβίστρια».

    Σε μια συνέντευξη σχετικά με τη δουλειά της ως ανοιχτά γκέι εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο Ομπάμα, είπε: «Αυτό που ήταν υπέροχο είναι ότι δεν ήμουν η μόνη. Ήμουν μια από τους πολλούς. Ο Πρόεδρος Obama δεν το προσέλαβε επίτηδες προσωπικό LGBT, προσέλαβε έμπειρα άτομα που τυχαίνει να είναι LGBT.

    Το να υπηρετείς και να εργάζεσαι για τον Πρόεδρο Obama, όπου μπορείς να είσαι ανοιχτά ομοφυλόφιλος ήταν μια τιμή. Είναι απίστευτο το να είσαι μέλος μιας κυβέρνησης που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα LGBT» είχε πει. Έχει ασχοληθεί και με την εγγραφή βιβλίων.

    Το πρώτο βιβλίο της, Moving Forward, εκδόθηκε το 2019, και αφηγείται την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, ενώ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Η ίδια είναι υπέρμαχος της καταπολέμησης του στιγματισμού της ψυχικής υγείας, αφού έχει βιώσει σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί, ενώ πάλευε και με την κατάθλιψη.

    Το μήνυμα που στέλνει στην αμερικανική νεολαία είναι το εξής: «Αν είστε παθιασμένοι με αυτό που θέλετε να είστε, πού θέλετε να πάτε και εργάζεστε πολύ σκληρά για αυτόν τον στόχο, θα συμβεί. Θα ανατραπείς και θα περάσεις δύσκολες στιγμές και δεν θα είναι εύκολο όλη την ώρα, αλλά οι ανταμοιβές είναι πολύ εκπληκτικές, ειδικά αν μείνεις πιστός στον εαυτό σου».

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Saske: Ο δημοφιλής ράπερ που ακούγεται «Padou» μιλάει στο Nitro για το τι σημαίνει ραπ και hip hop σήμερα

    Alexia Putellas: H capitana της Barcelona κάνει το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και γυναίκεια υπόθεση

    Κόνι Μεταξά στο νέο τεύχος του Nitro: «Μπορεί να έκανα πλαστική στο στήθος μου, αλλά δε με αφορά να είμαι όμορφη»