Μπορεί να είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αμέσως μετά τον Elon Musk και τον Jeff Bezos, ωστόσο πρόκειται για έναν άντρα για τον οποίον οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαμε ξανά ακούσει. Πρόκειται για τον Gautam Adani, τον Ινδό που δισεκατομμυριούχο που είναι ήδη από τον Φεβρουάριο ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας.

  Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Bloomberg, είναι ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο, εκθρονίζοντας τον Γάλλο μεγιστάνα των ειδών πολυτελείας Bernand Arnaud, που είχε χάσει στο πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς 52,2 δις. δολάρια κι αφήνοντας πίσω του και τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

  Ο Adani, ο πρώτος Ασιάτης που φθάνει στην τρίτη θέση των πλουσιότερων του πλανήτη, διευθύνει έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους επιχειρήσεων στην Ινδία και η περιουσία του εκτιμάται τώρα στα 137 δισ. δολάρια. Οι μόνοι που ξεπερνούν το δικό του net worth είναι το «αφεντικό» της Tesla, Elon Musk (251 δισ. δολάρια) και τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos (153 δισ. δολάρια).

  Όπως και οι περισσότεροι πλούσιοι από όλον τον κόσμο, ο Adani είδε την περιουσία του να γιγαντώνεται στη διάρκεια της πανδημίας.

  Ο ιδρυτής του ομίλου Adani ελέγχει διάφορες εταιρείες διαχείρισης λιμανιών, αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ηλιακής ενέργειας και άνθρακα.

  Σύμφωνα με το Bloomberg ο Gautam Adani επωφελήθηκε και από την αυξημένη χρήση άνθρακα τους τελευταίους μήνες, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

  Τον Φεβρουάριο ο Ινδός δισεκατομμυριούχος εκτόπισε τον συμπατριώτη του μεγιστάνα Boukesh Abani από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία και πήρε τη θέση του.