Είναι επίσημο, το μοντέλο με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο και καταγωγή από την Κύπρο, η Σοφία Χατζηπαντέλη, θα είναι η 4η κριτής του GNTM. Η καλλονή που έχει φιλοξενηθεί σε πάνω από 50 περιοδικά μόδας, επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα ομορφιάς με τον πιο ριζοσπαστικό τρόπο: με το να είναι ο εαυτός της.

    Το 24χρονο μοντέλο άρχισε να κάνει πρωτοσέλιδα όταν εθεάθη να περπατάει μερικές από τις πιο εξέχουσες πασαρέλες σε βρετανικά fashion shows. Εκτός από την μεσογειακή ομορφιά της, η Sophia κλέβει την προσοχή και με το πλούσιο, δασώδες μονόφρυδό της το οποίο αρνείται να τριμάρει. Μάλιστα, το υποστηρίζει ένθερμα, ξεκινώντας το #UniBrowMovement με το οποίο δίνει θάρρος σε χιλιάδες κορίτσια και αγόρια να αγκαλιάσουν τον φυσικό τους εαυτό.

    Μετέτρεψε αυτό που πολλοί θεωρούσαν το «ψεγάδι» της, το μόνοφρυδό της, στο μεγαλύτερό της όπλο. 

    Ταυτόχρονα, ασχολείται με τον ακτιβισμό και συγκεκριμένα με το θέμα του bullying, το οποίο έχει βιώσει και εκείνη από μικρή για την άρνησή της να μπαίνει στην επώδυνη διαδικασία του να βγάζει κάθε λίγες εβδομάδες με τσιμπιδάκι τα πλούσια φρύδια της. Συνεχίζει μέχρι και σήμερα, μετά από αμέτρητες επαγγελματικές επιτυχίες, να δέχεται εκατοντάδες μέχρι και χιλιάδες αρνητικά σχόλια στις αναρτήσεις της, τα οποία όπως αναφέρει δεν αφήνει να την επηρεάσουν και δεν σκέφτεται να αλλάξει το λουκ της.

    «Γιατί απλά δεν το ξυρίζει;» αναρωτιέται ένας ακόλουθος αναφερόμενος στο μονόφρυδό της. «Μπορώ αλλά δεν θέλω» απαντάει σε story στέλνωντας και ένα φιλάκι ενώ κλείνει το μάτι της, η Sophia.

    Κάνοντας κανείς scroll στις αναρτήσεις της στο Instagram, θα δει σχόλια από τις Tess Holliday, Βίκυ Καγιά, Νάσσια Μάτσια και άλλα άτομα πολύ γνωστά στον χώρο της μόδας. Την ίδια στιγμή θα βρει και σχόλια από νέα κορίτσια που την ευχαριστούν που στάθηκε πρότυπο για εκείνα, εμπνεύοντάς τες να αγαπήσουν τις τρίχες τους, τις «ατέλειές» τους και ό,τι άλλο τους έχει πει η κοινωνίας πως «δεν είναι όμορφο» και θέλει αλλαγή, ξύρισμα, γέμισμα, αδυνάτισμα. Ένα click στο hashtag #UniBrowMovement αρκεί για να δει κανείς πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει η καλλονή στους διαδικτυακούς κύκλους, όπου χιλιάδες άλλοι χρήστες -άντρες, γυναίκες και genderfluid άτομα- μοιράζονται και εκείνοι φωτογραφίες με το μονόφρυδό τους.

    Πρότυπό της στο να σταματήσει να βγάζει τα φρύδια της και να τα αφήσει στην φυσική μορφή τους, είναι η μητέρα της. Η κυρία Μαρίτσα έχει και εκείνη πλούσια φρύδια και διαπεραστικά μπλε μάτια όπως η κόρη της, ενώ μοιράζονται και το ίδιο ταπεραμέντο. Η Sophia Hadjipandeli μοιράζεται με τους 463 χιλιάδες ακόλουθούς της φωτογραφίες της μητέρας της από τον γάμο της, όπου ήταν νέα και δεν δίσταζε να κυκλοφορεί με τα υπέροχα φυσικά της φρύδια, παρά τις προσταγές της τότε μόδας. Η ομορφιά της, ξεχωρίζει ενώ οι δυο τους μοιάζουν σαν σταγόνες νερό.

    «Όποιο μέλος της οικογένειάς μου και να σκεφτώ, έχουν όλοι μονόφρυδα, είτε τα κράτησαν είτε όχι» αναφέρει το μοντέλο σε συνέντευξή της στο CNN.com σχολιάζοντας πως το να μην βγάζει τα φρύδια της αποτίει φόρο τιμής στην οικογενειακή κληρονομιά της.

    Το μονόφρυδό της έχουν λατρέψει μεγάλοι σχεδιαστές και Οίκοι μόδας όπως ο Jean Paul Gaultier, του οποίου το τελευταίο άρωμα La Belle Fleur Terrible προμοτάρει το μοντέλο σε πληρωμένες διαφημίσεις για το Instagram της. Οι συνεργασίες της με το συγκεκριμένο αλλά και με άλλα μεγάλα brands είναι συχνό φαινόμενο στην σελίδα της Ελληνοκύπριας.

    Η Sophia Hadjipandeli (Σοφία Χατζηπαντέλη) θέτει τους δικούς της όρους στον χώρο του μόντελινγκ και της ομορφιάς και είμαστε έτοιμοι να πορευτούμε δίπλα της, περιμενοντας με ανυπομονησία τα επόμενα της επαγγελματικά βήματα.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Madrugada: Συνέντευξη στο Nitro πριν την μεγαλύτερη συναυλία της καριέρας τους στο Καλλιμάρμαρο – «Ένα όνειρό μας πραγματοποιείται»

    Karine Jean-Pierre: Η πρώτη μαύρη και ανοιχτά gay εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

    Alexandria Ocasio-Cortez: Από barwoman στο Μπρονξ, βουλευτής στο Κονγκρέσο