Πίνακας Περιεχομένων
    1. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αδερφό της

    Η Manisha είναι μια transgender γυναίκα που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της σε πολύ μικρή ηλικία. Η ιστορία της μπορεί να σε εμπνεύσει, καθώς όχι μόνο κάνει γνωστές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα σαν εκείνη, αλλά αποδεικνύει την δίψα που έχει για ζωή, καθώς και τα ψυχικά της χαρίσματα.

    Ζει στην επαρχιακή πόλη Pakhanjur της Ινδίας και δεν φέρει κάποιο επίθετο. Η Manisha ήξερε ότι ήταν διαφορετική από μικρή ηλικία και εξοστρακίστηκε γι’ αυτό από την οικογένειά της. Στο σχολείο, είχε δεχτεί bullying με τα αγόρια να μην την κάνουν παρέα, ενώ οι γονείς της την κλείδωναν στο σπίτι για να μην αμαυρώσει την τιμή τους. Οι trans στην Ινδία, μάλιστα, βιώνουν μεγάλο κοινωνικό ρατσισμό και διάκριση.

    Όταν ήταν πέντε ετών την άφησαν χωρίς φαγητό για να την τιμωρήσουν. «Ήταν μια ζωή χωρίς αγάπη, μόνο με δυσκολίες. Μια φορά είχα υψηλή θερμοκρασία και πεινούσα πολύ…μου είπαν ότι θα μπορούσα να φάω αν καθαρίσω όλο το σπίτι. Μερικές φορές κοιμόμουν σε εξωτερικούς χώρους. Ποτέ δεν ήξερα πότε θα φάω », λέει.

    Τελικά την εγκατέλειψαν και από τότε πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια. Δεν το έβαλε κάτω και ορκίστηκε στον εαυτό της ότι όταν μεγαλώσει θα φροντίζει τα παιδιά που δεν είχαν οικογένεια ώστε να μην ζήσουν όπως εκείνη. Έτσι και έκανε.

    Την Manisha πήρε και μεγάλωσε μια άλλη trans γυναίκα και αποφάσισε να μοιράσει την ίδια καλοσύνη και αγάπη. Πολλά παιδιά που θα πέθαιναν από την πείνα στους δρόμους βρήκαν στέγη χάρη σε εκείνη, ενώ εντάχθηκαν σε μια μεγάλη οικογένεια.

    Τα παιδιά που υιοθέτησε η Manisha

    Μια μέρα, αποφάσισε να πάρει υπό την προστασία της 7 κορίτσια και 1 αγόρι και να τους προσφέρει ό,τι στερήθηκε η ίδια σε παιδική ηλικία, για να μην περάσουν τα ίδια με εκείνη. Τα περισσότερα είναι κορίτσια των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν ενώ οι μητέρες τους προσπάθησαν να διαπράξουν βρεφοκτονία και τα περισσότερα ήταν κακοποιημένα.

    «Καταλαβαίνω τον πόνο του να μην σε αγαπούν και να μην σε φροντίζουν. Έτσι, κάθε φορά που συναντώ ένα ορφανό, το παίρνω σπίτι μαζί μου», ανάφερε η ίδια στο Gaon Connection. Τέσσερα από τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο της τοπικής κοινότητας και τα πάνε καλά. Δεν φαίνεται να δέχονται bullying για την ανορθόδοξη οικογένειά τους.

    Δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει τα γενέθλιά τους, η Manisha τα έχει ορίσει τυχαία και παίρνει στον καθένα μια τούρτα τη μεγάλη μέρα, κάτι που η ίδια δεν είχε ποτέ.

    «Όταν νιώθω τα χέρια τους γύρω μου, οι ανησυχίες μου φεύγουν», τόνισε η ίδια στη συνέντευξή της. Η Ινδή transgender βγάζει έναν πενιχρό μισθό τραγουδώντας και χορεύοντας σε γάμους και βαφτίσια, όπως οι περισσότεροι transgender στην χώρα της, ενώ ζει σε ένα μικρό σπίτι που στην ουσία είναι ένα μόλις δωμάτιο.

    Το όνειρό της είναι να χτίσει ένα ορφανοτροφείο για να βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά. Ο Covid-19 ανάγκασε πολλούς Ινδούς να μειώσουν τις μη απαραίτητες δαπάνες. Οι γάμοι έχουν μειωθεί καθώς ο αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος. Για την κοινότητα των τρανς τα συχνά λίγα κέρδη, μειώθηκαν ακόμη περισσότερο. Η κυβέρνηση δίνει δωρεάν ρύζι, ζάχαρη και πατάτες, αλλά δεν είναι αρκετά.

    Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αδερφό της

    Κάποια μέρα, κάποιος στην κοινότητα της είπε πού ζούσε ο αδερφός της – το μόνο αδερφάκι της από όσο γνωρίζει -. Παρακινούμενη από μια σκοτεινή επιθυμία να επανασυνδεθεί με κάποιον από το παρελθόν της, η Manisha πήγε να δοκιμάσει και να επισκεφθεί.

    «Δεν με άφησε καν να μπω μέσα. Μου είπε να φύγω γρήγορα. Είπε ότι τα παιδιά του δεν θα μπορούσαν ποτέ να παντρευτούν αν κάποιος άκουγε ότι έχω σχέση με αυτά », λέει.